moni_ka Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Witam,jakiś czas temu poślizgnęłam się na mokrej podłodze w pracy i upadłam. W ambulatorium chirurgicznym stwierdzono stłuczenie grzbietu okolicy lędźwiowej, zapisano oczywiście, że był to wypadek w pracy, następnego dnia z powodu niemożliwości umówienia się na ten dzień do ortopedy zgłosiłam się do internisty celem uzyskania zwolnienia chorobowego. Dostałam zwolnienie do końca tygodnia, jednak na następny dzień poszłam do ortopedy w celu sprawdzenia czy na zdjęciach rtg wszystko w porządku, Pani Doktor stwierdziła stłuczenie kości ogonowej i kazała mi przyjść w przyszłym tygodniu po następne zwolnienie. Jednak nie było wolnych terminów na poniedziałek i wtorek, więc umówiłam się na środę. Wtedy też otrzymałam zwolnienie, na następne dni. W sumie okres zwolnienia obejmuje ok 30 dni. Czy ma to jakieś znaczenie?Czy mogę liczyć na wypłatę 100% wynagrodzenia i ewentualnego odszkodowania jeśli nie została zachowana ciągłość zwolnienia.Jutro jestem umówiona na spisanie protokołu powypadkowego, więc proszę o szybką odpowiedź.Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Jakie są koszty takiej pomocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 moni_ka wrote:Witam,jakiś czas temu poślizgnęłam się na mokrej podłodze w pracy i upadłam. W ambulatorium chirurgicznym stwierdzono stłuczenie grzbietu okolicy lędźwiowej, zapisano oczywiście, że był to wypadek w pracy, następnego dnia z powodu niemożliwości umówienia się na ten dzień do ortopedy zgłosiłam się do internisty celem uzyskania zwolnienia chorobowego. Dostałam zwolnienie do końca tygodnia, jednak na następny dzień poszłam do ortopedy w celu sprawdzenia czy na zdjęciach rtg wszystko w porządku, Pani Doktor stwierdziła stłuczenie kości ogonowej i kazała mi przyjść w przyszłym tygodniu po następne zwolnienie. Jednak nie było wolnych terminów na poniedziałek i wtorek, więc umówiłam się na środę. Wtedy też otrzymałam zwolnienie, na następne dni. W sumie okres zwolnienia obejmuje ok 30 dni. Czy ma to jakieś znaczenie?Czy mogę liczyć na wypłatę 100% wynagrodzenia i ewentualnego odszkodowania jeśli nie została zachowana ciągłość zwolnienia.Jutro jestem umówiona na spisanie protokołu powypadkowego, więc proszę o szybką odpowiedź.Z góry dziękujęJeśli zdarzenie zostanie uznane za wypadek przy pracy za cały okres pozostawania na zwolnieniu lekarskim w związku z wypadkiem przy pracy świadczenie chorobowe wypłacane jest 100% podstawy wymiaru.Gdyby były jakieś problemy to proszę dostarczyć osobie, ktora nalicza płace zaświadczenie od lekarza stwierdzajace, że zwolnienia są następstwem właśnie tego wypadku przy pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 behapówka wrote: Jakie są koszty takiej pomocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi