dadulek Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 witam, niedawno mialem wypadek przy pracy, skrecilem noge wysiadajac z samochodu. juz jestem po 3 tyg. zwolnienia lekarskiego, protokol napisany, zatwierdzony i podpisany.teraz pytanie czy to pracodawca ma obowiazek wyslac dokumenty do zus-u na komisje lekarska czy ja? jezeli ja to jakie to musza byc dokumenty w celu stwierdzenia % uszczerbku na zdrowiu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Pracodawca "sam z siebie" niczego nie wysyła. Musisz wysłać do pracodawcy wniosek (kierowany pod adresem ZUS) o wypłatę jednorazowego odszkodowania z tytułu wypadku przy pracy i dołączyć do tego wniosku wypełnione przez lekarza zaświadczenie N9.Pracodawca dołączy do tego dokumentację powypadkową i prześle do ZUS. Dopiero wtedy ZUS wezwie Cię przed oblicze lekarza orzecznika. Jesli potrzebujesz - zajrzyj TUTAJ: http://www.forumbhp.pl/viewtopic.php?t=12162&highlight=wniosek++zus Załączyłam tam w swoim poście obydwa te druki, tzn. i wniosek i druk N9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadulek Opublikowano 1 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 ok dziekuje bardzo za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi