gustaf999 Posted September 4, 2009 Share Posted September 4, 2009 Witam, w Kwietniu bieżącego roku złamałem prawą nogę podczas gry w piłkę na boisku (zabawa ze znajomymi). Ubezpieczony byłem tylko w szkole ( w PZU). Po trafieniu do szpitala złamanie okazało się poważne i potrzebna była operacja (nastawienie do stawu i zespolenie śrubami). Zakończyłem już rehabilitacje ale śruby nadal mam. Dzisiaj złożyłem wniosek do PZU o odszkodowanie (wariant 2) gdzie przyjęli mi tylko dokumenty medyczne bez zdjęć RTG oraz bez wizyty lekarza (po prostu poinformują mnie ile się należy). Szkoła ubezpieczyła mnie na kwotę 10 tyś zł. I tu rodzi się moje pytanie: Jaki otrzymam procent lub jaki jest przedział za ogólne złamania ? Ogółem mam 8 śrub w nodze: płytka przymocowana do kości strzałkowej z 6 śrubami + 2 śruby wkręcone w kostce długości ok 8 cm.Czekam na waszą pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gustaf999 Posted September 11, 2009 Author Share Posted September 11, 2009 dziś otrzymałem na konto 900 zł (czyli 9%) to dużo ? czy mam się odwoływać i czy coś to da??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1661348212 Posted September 11, 2009 Share Posted September 11, 2009 Zawsze się możesz odwołać. Uważam, że dostałeś odpowiednią sumę, przynajmniej adekwatną do poniesionej szkody i sumy ubezpieczenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikopali Posted September 11, 2009 Share Posted September 11, 2009 odwołaj się zawszę jakis procent dołożą,należy ci się również zwrot za lekarstwa i dojazdy niestety musisz to mieć udokumentowane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1661348212 Posted September 13, 2009 Share Posted September 13, 2009 Zwrot za dojazdy i lekarstwa z ubezpieczenia szkolnego ??? Nie realne. !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikopali Posted September 13, 2009 Share Posted September 13, 2009 oczywiście,że jest taki zwrot po przedlożeniu rachunków -wiem to z wlasnego doświadczenia!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1661348212 Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 Ty jedynie wiesz "coś" z własnego doświadczenia. Gratuluje w takim razie dobrego NNW szkolnego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikopali Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 dalback a ty wiesz skąd!!!????gratuluję bo czepiasz się a sam nie wiesz o czym piszesz!!!!chyba nie masz co robić,że się tak czepiasz-może stwórz własne forum typu (JA WIEM NAJLEPIEJ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1661348212 Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 Bawisz mnie coraz bardziej Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikopali Posted September 16, 2009 Share Posted September 16, 2009 dalback na tym forum czlowiek dzieli się doświadczeniami a tobie widzę że ich brakuje bo wprowadzasz ludzi w błąd.pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts