Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Odszkodowanie z NW?

Mysia04
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kilka tygodni temu wysiadając z dzieckiem na rękach z samochodu doznałam poważnego skręcenia kolana( zerwane wiązadła).Mam pytanie - czy nalezy mi się odszkodowanie z NW samochodu? Jeśli tak to jaka procedura?

Witam! w grudniu mialam wypadek samochodowy. samochod byl ubezpieczony w PZU. ubiegalam sie o odzskodowanie z NW. byłam na komisji lekarskiej ale lekarz przyznał mi tylko 11% trwałego uszczerbku na zdrowiu moim zdaniem to o owiele za mało. chciałabym sie odwołac do jego decyzji. w jaki sposob moge to zrobic? prosze o szybka odp!!!!!!

Witam.

w ubiegłym roku miałam podobną sytuację. Jeśli nic się nie zmieniło to możesz odwołać się do ubezpieczalni i wnosić o ponowne przeprowadzenie komisji lekarskiej. Przyznany Ci już raz uszczerbek na pewno nie będzie zmniejszony więc nic nie tracisz. Pozdrawiam

• 1 rok później...

Tak. Trzeba zgłosić szkodę do TU, które następnie zleci badanie przez lekarza orzecznika. Lekarz uzna, czy nastąpiła trwała utrata zdrowia i jeżeli tak to orzeknie w jakim procencie.

Wrtość odszkodowania = suma ubezpieczenia x % uszczerbku na zdrowiu.

Możesz już teraz zgłosić jak bardzo chcesz, ale generali lepiej to zrobić po zakończonym leczeniu bo na chwilę obecną nie będziesz posiadać całej dokumentacji wymaganej do likwidacji.

Mysia, a w jakich okolicznościach doszło do tego? czy ty byłaś pasażerem i wysiadałaś z auta? pytam bo ubezpieczenie oc pojazdu obejmuje także szkody wynikłe w trakcie wsiadanie i wysiadania z pojazdu więc niewykluczone że uda ci się upiec 2 pieczenie przy 1 ogniu....

• 5 tygodni później...
  • 3 lata później...
Witam wszystkich mam takie pytanie miałam wypadek jakieś półtora roku temu będąc w ciąży wzięłam firmę która wzięła 30%, pytałam się kobiety która mi ubezpieczała auto że z nw nic nie dostanę bo dostaję z ubezpieczenia sprawcy kasę, teraz byłam w innej siedzibie gdzie też prowadzą te ubezpieczenia to mówili że powinnam dostać i sama już nie wiem o co tu chodzi. Po co się opłaca to nw

Wszystko zależy od polisy NW którą Pani posiada. Jeżeli w OWU jest wzmianka, że owa polisa stanowi wyłączność to świadczenia nie należą się. Natomiast roszczenia z polisy OC same w sobie nie kolidują z innymi.

Witam. Oczywiście może się Pani ubiegać teraz o odszkodowanie z NW. Możemy pomóc. Nasza firma również zajmuje się tego typu sprawami. Jeśli będzie Pani zainteresowana proszę o kontakt. Pozdrawiam serdecznie