Jump to content
Forum Odszkodowania

Odszkodowanie za złamanie z przemieszczeniem. Warunki otrzymania odszk

Wojda
 Share

Recommended Posts

Witam

Jestem ubezpieczony na uczelni i złamałem sobie piątą kość śródręcza (ta od małego palca) z przemieszczeniem.

Czy aby dostać odszkodowanie to muszę wszystkie przeglądy oraz zdjęcie gipsu wykonać tam gdzie mi zakładali gips? Jeśli nie to czy będę mógł sam sobie zdjąć gips (wystarczą do tego nożyczki)?

Jakiego odszkodowania mogę się za to spodziewać? Czy ma wpływ na wysokość odszkodowania to, że złamanie jest w prawej dłoni, a ja jestem praworęczny.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi

Ubezpieczony jesteś w szkole na mała sumę ubezpieczenia więc nie licz na kokosy. Kwota jaką otrzymasz to iloczyn sumy ubezpieczenia i uszczerbku na zdrowiu.

Możesz powiedzieć ile to mniej więcej może być, bo nie chodzi o to, że liczę na dużą sumę, ale o to, że jeśli mam dostać 50 zł to nie opłaca mi się jechać na zdjęcie gipsu, bo niewiele mniej na benzynę wydam, nie wspominając o czasie. A potem jeszcze będę musiał nie wiadomo gdzie latać za te 50 zł

Ciężko jest mi powiedzieć na ile jestem ubezpieczony, ale wydaje mi się, że na wszystkich studiach jest podobnie, a może ktoś z PW mi pomoże, bo tam studiuję.

Suma ubezpieczenia na takich polisach to z reguły 10, 15 tys zł. Za złamanie proksymalnego palca z nadgarstkiem nie wiąże się z dużym uszczerbkiem na zdrowiu. Przy założeniu, że uszczerbek zostanie wyliczony na 2% a suma ubezpiecznia to 10tys. Odszkodowanie jakie otrzymasz to 20zł. Jeżeli jak sam twierdzisz wydasz więcej gotówki na dojazd, a przede wszystkim czasu....decyzja należy do Ciebie.