nygas Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Witam.Zostawiłem rower przy zakładzie w którym pracuję. Znajduje się tam też sklep do którego podjeżdżają klienci samochodami. Jeden z klientów wycofując przejechał rower niszcząc go i odjechał z miejsca zdarzenia . Jest nagranie z monitoringu tej sytuacji. Natomiast po wezwaniu policji ,ta stwierdziła, że nie mogą nic zrobić i mogę sądzić się cywilnie. Czy to prawda?? Czy rower nie powinien zostać naprawiony z OC sprawcy?? Co robić w takim wypadku?? Proszę o pomoc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1661348253 Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Policja to się zna, ale na dawaniu mandatów. Nigdy nie należy się sugerować tym co funkcjonariusz mówi o ubezpieczeniach. Proszę wziąć numer polisy i zgłosić szkodę na infolinię - standardowa procedura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nygas Opublikowano 13 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 problem w tym że nie mam numeru polisy, sprawczyni się nie przyznaje mimo że jest nagranie z monitoringu a policja nie chce przyjąć zgłoszenia tzn. policjanci którzy przyjechali na miejsce. Dodam że miejscem zdarzenia był teren zakładu który jest prywatnym terenem, nie wiem czy to coś zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1661348253 Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Jak jest teren prywatny to chyba nie mogą ukarać sprawcy mandatem, ale powinni wskazać sprawcę i przyjąć zgłoszenie. Napisz zgłoszenie na piśmie do policji celem ustalenia sprawcy i niech Ci na piśmie odpowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi