Jump to content
Forum Odszkodowania

Przejechany rower przez samochód

Recommended Posts

Witam.

Zostawiłem rower przy zakładzie w którym pracuję. Znajduje się tam też sklep do którego podjeżdżają klienci samochodami. Jeden z klientów wycofując przejechał rower niszcząc go i odjechał z miejsca zdarzenia . Jest nagranie z monitoringu tej sytuacji. Natomiast po wezwaniu policji ,ta stwierdziła, że nie mogą nic zrobić i mogę sądzić się cywilnie. Czy to prawda?? Czy rower nie powinien zostać naprawiony z OC sprawcy?? Co robić w takim wypadku?? Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Policja to się zna, ale na dawaniu mandatów. Nigdy nie należy się sugerować tym co funkcjonariusz mówi o ubezpieczeniach. Proszę wziąć numer polisy i zgłosić szkodę na infolinię - standardowa procedura.

problem w tym że nie mam numeru polisy, sprawczyni się nie przyznaje mimo że jest nagranie z monitoringu a policja nie chce przyjąć zgłoszenia :( tzn. policjanci którzy przyjechali na miejsce. Dodam że miejscem zdarzenia był teren zakładu który jest prywatnym terenem, nie wiem czy to coś zmienia :(

Jak jest teren prywatny to chyba nie mogą ukarać sprawcy mandatem, ale powinni wskazać sprawcę i przyjąć zgłoszenie. Napisz zgłoszenie na piśmie do policji celem ustalenia sprawcy i niech Ci na piśmie odpowiedzą.