Jump to content
Forum Odszkodowania

Czy mam prawo o odszkodowanie i o jaką kwotę mogę się ubiegać

kolin17_71
 Share

Recommended Posts

WITAM

Miesiąc temu zostałem pobity przez typa z mojego osiedla. leżałem 5 dni w szpitalu, miałem złamanie dna oczodołu z wgnieceniem, powierzchowny uraz powłok głowy(zdarta skuta nad łukiem brwiowym), liczne powierzchowne urazy, i zasinienie na szyi bo palant mnie zaczął dusić ale policja najechała. wie ktoś jakie odszkodowanie mogę wziąć i z pzu jeśli jestem ubezpieczony w szkole? i czy starać sie o wyegzekwowanie sądowe odszkodowania od typa ?? z tego co mi jest wiadomo to gośc ma półtora roku w zawieszeniu na 3 lata za próbę gwałtu:-)

Z góry dziękuje za pomoc

• 3 weeks later...

z odszkodowania szkolnego nie licz na jakas kosmiczna kwote - sa one zawierane na dosc niskie stawki..

jesli chodzi o sadowne wyegzekwowanie jakiegos zadoscuczynienia to tylko na drodze cywilnej.. sprawa bedzie troche trwala ale mozesz sprobowac..

jego poprzedni wyrok z twoja sprawa nie ma nic wspolnego.. jesli zglosiles fakt pobicia to najprawdopodobniej odwiesz mu poprzedni wyrok za zlamanie prawa w okresie tzw zawiasow i doloza cos wiecej za pobicie..