marek999 Posted September 13, 2009 Share Posted September 13, 2009 Kilka tygodni temu zostałem potracony przez samochód na przejściu dla pieszych. Kierowca nie zatrzymał się i nie mam żadnych jego danych. Miałem złamane dwie nogi i rozcięta głowę. Z ulicy zostałem przewieziony przez karetę do szpitala. W szpitalu założono mi gipsy i zszyto głowę. Czy mogę starać się o jakiekolwiek odszkodowanie i jeśli tak, to gdzie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkodnik Posted September 13, 2009 Share Posted September 13, 2009 Szkodę zgłaszasz do UFG za pośrednictwem dowolnego towarzystwa ubezpieczeniowego.Masz prawo starać się o odszkodowanie/zadośćuczynienie za szkodę na osobie. W tym wypadku niestety UFG nie pokrywa szkód na mieniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikopali Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 wiola77 pisze ci powyżej,że nie ma żadnych danych sprawcy;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts