arletta21 Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 Miałam wypadek w drodze do pracy. Jechałam samochodem i nagle na jezdnie wybiegła mi sarna. Chciałam odbić kierownicą żeby w nią nie uderzyć i w sumie nie pamiętam co było dalej. Wysiadłam z samochodu o własnych silach. Karetka mnie zabrała do szpitala - byłam tam 3 dni. teraz jestem na L4 (póki co dostałam 2 miesiące zwolnienia lekarskiego). mam skrętny uraz kręgosłupa. Czy należy mi się jakieś odszkodowanie??? bo w sumie wypadek był w drodze do pracy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bochenek Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 no za to, ze wypadek byl w drodze do pracy, to niestety sie juz jakis czas temu zmienilo o ile sie nie myle i z ZUSU nie masz niestety sie czego spodziewac - nie placa juz za to.A co do innych odszkodowan, to szanse masz jedynie z NNW auta za szkode na osobie i z AC za auto.Niestety ze zwierzetami lesnymi jest ogromny problem, aby wykazacz czyjas wine, jak w nie uderzysz - jak szkoda bezkontaktowa - to szanse na udowodnienie komukolwiek winy niestety maleja praktycznie do zera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1661348212 Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 Może próbować dochodzić o odszkodowanie od zarządcy danego rejony łowieckiego, ale tak jak napisała koleżanka powyżej - pytanie czy teren był oznaczony czy też nie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arletta21 Posted September 15, 2009 Author Share Posted September 15, 2009 teren niestety nie jest oznaczony żadnym znakiem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1661348212 Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 Jeżeli na drodzę do której doszło do zderzenie ze zwierzyną leśna nie było oznakowania zgłoś się do Polskiego Związku Łowieckiego o informację kto w tym rejonie jest zarządcą obwodu/rejonu łowieckiego z inforamcją o zainstniałej sytuacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arletta21 Posted September 16, 2009 Author Share Posted September 16, 2009 dziki wielkie:) a powiedzcie mi gdzie się mogę zwrócić o ewentualne odszkodowanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts