slawek21wroc Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Witam Spotkało mnie nie miłe zdarzenie...miałem wypadek samochodowy nie z mojej winy. Jechałem na miejscu pasażera swoim autem który został ubezpieczony w firmie. Posiadałem ubezpieczenie na cztery osoby w aucie. Doznałem kompresyjnego złamania kręgu L4 z uszkodzeniem nerwów u prawej nogi - Skręcenia kręgów szyjnych - Przestawiona przegroda nosowa. I czy jeśli wypadek miałem juz około osmiu miesiecy temu i nadal sie lecze u lekarzy i tak dalej , rehabilitacje. Nie zakończyłem leczenia w jaki sposób mam się starać o odszkodowanie z NW czy jak skończę leczenie czy już teraz mogę ? Prosze o odpowiedz Dziękuje z góry Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radekro Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Witam odpowiadając na Pana pytanie dotyczące odszkodowania z polisy NW doradzam kompletowanie dokumentacji medycznej i zgłoszenie szkody do Towarzystwa po zakończeniu leczenia. Musi Pan uważać jedynie na termin przedawnienia roszczenia, który wynosi 3 lata od zdarzenia. Jednocześnie sugerowałbym skupić się na odszkodowaniu z oc pojazdu, którym Pan jechał. Pomimo faktu, iż był to Pana pojazd przysługuje Panu roszczenie o zapłatę zadośćuczynienia za obrażenia ciała. Kwota odszkodowania z oc będzie znacznie wyższa od uzyskanej z polisy NW. Z roszczeniem o wypłatę zadośćuczynienia z oc nie powinien Pan zwlekać. W przypadku opisanych obrażeń może się Pan domagać bardzo wysokiej sumy. W przypadku pytań i ewentualnych wątpliwości proszę o kontakt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 slawek21wroc wrote:WitamSpotkało mnie nie miłe zdarzenie...miałem wypadek samochodowy nie z mojej winy. Jechałem na miejscu pasażera swoim autem który został ubezpieczony w firmie. Posiadałem ubezpieczenie na cztery osoby w aucie. Doznałem kompresyjnego złamania kręgu L4 z uszkodzeniem nerwów u prawej nogi - Skręcenia kręgów szyjnych - Przestawiona przegroda nosowa. I czy jeśli wypadek miałem juz około osmiu miesiecy temu i nadal sie lecze u lekarzy i tak dalej , rehabilitacje. Nie zakończyłem leczenia w jaki sposób mam się starać o odszkodowanie z NW czy jak skończę leczenie czy już teraz mogę ? Prosze o odpowiedzDziękuje z góry SławekSzkody z ubezpieczenia NNW likwidowane są po zakończeniu leczenia - termin przedawnienia 3 lata.Warto jednak skupić się na odszkodowaniu z Ubezpieczenia OC samochodu i bez znaczenia jest, że samochód stanowił Pana własność.Ma Pan prawo ubiegać się o:- zadośćuczynienie- zwrot kosztów leczenia, przejazdów, rehabilitacji- odszkodowanie z tytułu opieki osób drugich- utracony dochódW przypadku pytań prosimy o kontakt z naszą firmą - stopka poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi