Jump to content
Forum Odszkodowania

Nw kiedy i jak płacą ???

Recommended Posts

Witam

Spotkało mnie nie miłe zdarzenie...miałem wypadek samochodowy nie z mojej winy. Jechałem na miejscu pasażera swoim autem który został ubezpieczony w firmie. Posiadałem ubezpieczenie na cztery osoby w aucie. Doznałem kompresyjnego złamania kręgu L4 z uszkodzeniem nerwów u prawej nogi - Skręcenia kręgów szyjnych - Przestawiona przegroda nosowa. I czy jeśli wypadek miałem juz około osmiu miesiecy temu i nadal sie lecze u lekarzy i tak dalej , rehabilitacje. Nie zakończyłem leczenia w jaki sposób mam się starać o odszkodowanie z NW czy jak skończę leczenie czy już teraz mogę ? Prosze o odpowiedz

Dziękuje z góry Sławek

Witam

odpowiadając na Pana pytanie dotyczące odszkodowania z polisy NW doradzam kompletowanie dokumentacji medycznej i zgłoszenie szkody do Towarzystwa po zakończeniu leczenia. Musi Pan uważać jedynie na termin przedawnienia roszczenia, który wynosi 3 lata od zdarzenia.

Jednocześnie sugerowałbym skupić się na odszkodowaniu z oc pojazdu, którym Pan jechał. Pomimo faktu, iż był to Pana pojazd przysługuje Panu roszczenie o zapłatę zadośćuczynienia za obrażenia ciała. Kwota odszkodowania z oc będzie znacznie wyższa od uzyskanej z polisy NW. Z roszczeniem o wypłatę zadośćuczynienia z oc nie powinien Pan zwlekać. W przypadku opisanych obrażeń może się Pan domagać bardzo wysokiej sumy.

W przypadku pytań i ewentualnych wątpliwości proszę o kontakt.

Pozdrawiam

slawek21wroc wrote:
Witam

Spotkało mnie nie miłe zdarzenie...miałem wypadek samochodowy nie z mojej winy. Jechałem na miejscu pasażera swoim autem który został ubezpieczony w firmie. Posiadałem ubezpieczenie na cztery osoby w aucie. Doznałem kompresyjnego złamania kręgu L4 z uszkodzeniem nerwów u prawej nogi - Skręcenia kręgów szyjnych - Przestawiona przegroda nosowa. I czy jeśli wypadek miałem juz około osmiu miesiecy temu i nadal sie lecze u lekarzy i tak dalej , rehabilitacje. Nie zakończyłem leczenia w jaki sposób mam się starać o odszkodowanie z NW czy jak skończę leczenie czy już teraz mogę ? Prosze o odpowiedz

Dziękuje z góry Sławek
Szkody z ubezpieczenia NNW likwidowane są po zakończeniu leczenia - termin przedawnienia 3 lata.

Warto jednak skupić się na odszkodowaniu z Ubezpieczenia OC samochodu i bez znaczenia jest, że samochód stanowił Pana własność.
Ma Pan prawo ubiegać się o:
- zadośćuczynienie
- zwrot kosztów leczenia, przejazdów, rehabilitacji
- odszkodowanie z tytułu opieki osób drugich
- utracony dochód

W przypadku pytań prosimy o kontakt z naszą firmą - stopka poniżej.