ur3an Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 WitamOto ma taki problem:Ostatnio dostałem mandat w wysokości 400zł. Przyjołem ten mandat. Lacz po przemyśleniu sprawy nie zgadam sie z tym mandatem i chce sie odwołać.Co musze zronić aby sie odwołać?I czy mam zapłacić tem mandat?Prosze o szybka pomoc bo od otrzymania mandatu moge sie odwołać do 7 dni a to była niedziela.Z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magda1661348216 Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Odwolac sie juz jako tako nie mozesz.. podpisales wiec przyznales sie do winy.. jedyne co mozesz zrobic to napisac pismo do Komendanta Wojewodzkiego Policji w woj w jakim dostales mandat - jesli byla to policja lub do Prezydenta Miasta - jesli mandat dostales od strazy miejskiej..Konkretnie go umowtywuj i popraos o rozlozenie na raty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochenek Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Mandat podpisany - faktycznie staje sie prawomocny.Z tym, ze "odwolac" sie jak najbardziej mozesz - wlasnie w ciagu tych 7 dni.Z tym, ze nie pismo do komendanta policji, bo on nie ma takiem mocy, a do Sądu właściwego terytorialnie - lekka roznica, ale ma ogromne znaczenie sucha:)))) A odwolac sie mozesz w przypadku, gdy popelniony czyn nie byl wykroczeniem - tylko wtedy masz szanse w sadzie na odrzucenie tego mandatu. Pisz pisemko do Sądu i oisz sytuacje i umotywuj to jakos, ze uwazasz, ze czyn nie byl wykroczeniem:)))Inna sprawa, ze nie jest niestety latwo w takim wypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magda1661348216 Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 oki patrzac na date postu i date dzisiejsza przeszlam od razu do proby rozlozenia ow mandaciku na raty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochenek Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 no i znowu lekkie sprostowanie suchej - przepraszam, niedoczytalem dokladnie w pierwszym Twoim poscie:)Nie wiem, jak w przypadku strazy miejskich(gminnych), tam moze jest mozliwe rozlozenie takiego mandatu przez prezydenta, czy innego staroste na raty - byc moze.Jednak w przypadku mandatu nalozonego przez Policje komendant wojewodzki z tego co mi wiadomo moze sobie nagwizdac a nie rozkladac na raty:)))Wszytskie mandaty nalozone przez Policje ida na konto Urzedu Wojewodzkiego,a nie policji, wiec komendant nie ma nad tym zadnej wladzy.Co najwyzej ktos w Urzedzie Wojewodzkim moze jest wladny rozlozyc to na raty, ale przyznam szczerze, ze nie slyszalem o takim przypadku:)Tyle gwoli sprostowania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi