maestus Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Witam!Około tygodnia temu uczestniczyłem w wypadku z winy osoby która miała ubezpieczony samochód w PZU.Po wszelkich formalnościach oraz oględzinach, szkoda na moich samochodzie została oceniona jako całkowita.Odczekałem na werdykt PZU i teraz. Wg. oględzin oceniono że wartość naprawy pojazdu przekracza 4 tys. złNa platformie PZU wystawiono na "aukcję" mój pojazd. I terazwartość pojazdu wg stanu przed wypadkiem wynosi (Brutto) - 3900.00 PLNwartość pojazdu wg stanu po wypadku wynosi (Brutto) - 3520.00 PLNwysokość odszkodowania wynosi (Brutto) - 380.00 PLN(słownie: trzysta osiemdziesiąt zł.)Jest trochę rozbieżności pomiędzy tym co PZU wyliczyło a tym co mi zaproponowano.Co mogę teraz zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magda1661348216 Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 napisz odwolanie to raz.. TU zawsze zaniza odszkodowania i wyceny.. dwa.. nie zgadzaj sie na sprzedaz auta przez PZU - sam poszukaj kupca np przez internet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochenek Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 generalnie rada suchej ma jeden problem - rzadko kiedy udaje sie znalezc kupca za kwote ktora wyliczy ubezpieczalnia, jak tutaj masz oferte z gieldy to tym bardziej.Oczywiscie mozesz probowac sam sprzedac auto, ale pamietaj - jak sprzedasz taniej, niz oferta z gieldy, to ubezpieczalnia nie wyplaci Ci roznicy, skoro miales oferenta na wiecej:)) przed pisaniem odwolania, no bo tak - nie podoba mi sie i tyle - popros o przeslanie wyceny auta, na jakiej podstawie wyliczyli te 4 tysiace. Jak bedziesz mial wycene sprawdz dokladnie czy dobry model auta, dobre wyposazenie itp, liczy sie kazde 100 zlotych:)Ewentualnie sproboj znalezc serwis, ktory naprawi pojazd do tych 3900:)) A codo suchej jeszcze - ubezpeczalnia nigy nie sprzedaje aut:) Nie zajmuja sie tym:) oni tylko staraja sie pomoc sprzedac ten wrak poszkodowanym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magda1661348216 Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Może masz i racje ale w moim przypadku po wypadku jaki miałam rok temu TU przysłało mi pismo iż wystawiło wrak mojego auta na aukcji i mają kupca za xxxx zł i że mam 14 dni na podjęcie decyzji czy zgadzam się na sprzedaż pozostałości pojazdu za ich pośrednictwem..nie zgodziłam się.. auta stało na parkingu policyjnym a ja wystawiłam sama ofertę sprzedaży w internecie i sprzedałam za wyższą kwotę niż proponował mi klient "nagoniny" przez TU.. fakt faktem nie było łatwo i trochę trwało ale opłacało się.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 sucha` wrote:Może masz i racje ale w moim przypadku po wypadku jaki miałam rok temu TU przysłało mi pismo iż wystawiło wrak mojego auta na aukcji i mają kupca za xxxx zł i że mam 14 dni na podjęcie decyzji czy zgadzam się na sprzedaż pozostałości pojazdu za ich pośrednictwem..nie zgodziłam się.. auta stało na parkingu policyjnym a ja wystawiłam sama ofertę sprzedaży w internecie i sprzedałam za wyższą kwotę niż proponował mi klient "nagoniny" przez TU.. fakt faktem nie było łatwo i trochę trwało ale opłacało się..i znajdziesz kupca który kupi za więcej niż auto warte?a do mateusa:jak rozumiem problem wynika z tego, że znalazł się zbyt dobry kupiec? nic na to nie poradzisz, jedynie możesz naprawiać auto do wartości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi