pedro777 Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Witam i proszę o pomoc / komentarz ... Niestety tak się złożyło, że w krótkim okresie czasu ktoś otarł mi drzwi auta i tego samego dnia dołożyłem samodzielnie co nieco przez własną nieuwagę. Powstały zatem dwie szkody, które chciałbym zgłosić w ramach ubezpieczenia AC. Niestety nie mam dostępu do treści polisy ubezpieczeniowej i nie jestem w stanie dokładnie sprawdzić.Rzeczą oczywistą wydaje się, że po zgłoszeniu jednej szkody stawka pójdzie mi w górę ... natomiast zastanawiam się czy analogiczny mechanizm (kolejna podwyżka stawki) nie zadziała w przypadku zgłoszenia kolejnej szkody. Jedna z tych szkód jest niewielka i mógłbym jeździć bez napraw zatem zastanawiam się czy opłaca się zgłaszać obydwie szkody mając perspektywę / niepewność, że stawka wzrośnie niejako podwójnie : przy pierwszej szkodzie i przy drugiej szkodzie.Czy rzeczywiście stawka pójdzie do góry dwukrotnie ? Jestem ubezpieczony w Hestii. Z góry dziękuję na pomoc ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronco Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 wszystkie (chyba) OWU ubezpieczeń znajdziesz w internecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro777 Opublikowano 26 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Dziękuję za info ....Niestety w OWU nie ma informacji na ten temat ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodnik Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 O ile wzrośnie składka to określa tabela Bonus-Malus, którą stosuje dane Towarzystwo. Tego nie ma w OWU, a jest w Taryfie do wyliczania składek. Z dużym przybliżeniem można założyć, że jeżleli miałeś np. 60% zniżek, to "zejdziesz" na 20% lub "0". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi