gordon Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Witam,Kilka dni temu brałem udział w wypadku drogowym. Jechałem główną drogą, z podporządkowanej bez zatrzymania wyjechał mi fiat. Kierowca fiata przyznał się do winy. Spisaliśmy dokładne okoliczności wypadku, mapkę, itd. Obydwoje podpisaliśmy ten dokument. Ponieważ był to gotowy formularz, nie było tam jednoznacznego stwierdzenia o tym, kto ponosi winę. Ale okoliczności wypadku są przecież jednoznaczne.Czy w tej sytuacji ubezpieczyciel może mi robić problemy przy wypłacie odszkodowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1661348253 Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Standardowo wystąpi do sprawcy o potwierdzenie okoliczności. Jak sprawca potwierdzi to będzie wszystko O.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gordon Opublikowano 14 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Czyli przy składaniu dokumentów ubezpieczyciel nie będzie wymagał ode mnie dokumentu potwierdzającego winę sprawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1661348253 Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Nie. Będzie to dopiero niezbędne przy wypłacie odszkodowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gordon Opublikowano 15 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 No ale, to nie rozumiem. czy jeżeli sprawca w odpowiedzi na list ubezpieczyciela weźmie na siebie winę, to czy ja muszę jeszcze pokazywać jakiś dokument, w którym sprawca się przyznaję do winy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1661348253 Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Jak sprawca na piśmie dla TU potwierdzi winę to już nie trzeba dodatkowo potwierdzać innymi oświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi