gordon Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 Witam,Kilka dni temu brałem udział w wypadku drogowym. Jechałem główną drogą, z podporządkowanej bez zatrzymania wyjechał mi fiat. Kierowca fiata przyznał się do winy. Spisaliśmy dokładne okoliczności wypadku, mapkę, itd. Obydwoje podpisaliśmy ten dokument. Ponieważ był to gotowy formularz, nie było tam jednoznacznego stwierdzenia o tym, kto ponosi winę. Ale okoliczności wypadku są przecież jednoznaczne.Czy w tej sytuacji ubezpieczyciel może mi robić problemy przy wypłacie odszkodowania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek1661348253 Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 Standardowo wystąpi do sprawcy o potwierdzenie okoliczności. Jak sprawca potwierdzi to będzie wszystko O.K. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gordon Posted October 14, 2011 Author Share Posted October 14, 2011 Czyli przy składaniu dokumentów ubezpieczyciel nie będzie wymagał ode mnie dokumentu potwierdzającego winę sprawcy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek1661348253 Posted October 15, 2011 Share Posted October 15, 2011 Nie. Będzie to dopiero niezbędne przy wypłacie odszkodowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gordon Posted October 15, 2011 Author Share Posted October 15, 2011 No ale, to nie rozumiem. czy jeżeli sprawca w odpowiedzi na list ubezpieczyciela weźmie na siebie winę, to czy ja muszę jeszcze pokazywać jakiś dokument, w którym sprawca się przyznaję do winy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek1661348253 Posted October 15, 2011 Share Posted October 15, 2011 Jak sprawca na piśmie dla TU potwierdzi winę to już nie trzeba dodatkowo potwierdzać innymi oświadczeniami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts