Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

zerwane ścięgno prostownika palca v reki prawej

lukasz4harry
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

Miałem wypadek na motorze 1 sierpnia, w którym to zostałem uznany sprawcą. Odniosłem obrażenia w postaci stłuczeń głowy, barku, reki , klatki piersiowej . Ogólne stłuczenia całego ciała i miejscowe obtarcia. w wyniku tego byłem niezdolny do pracy przez 24 dni.

Wróciłem do pracy na 3 dni i ponownie udałem sie do lekarza, ponieważ bolała mnie ręka w okolicach śródręcza i nie mogłem wyprostować palca v ręki prawej, na dodatek zaczęło sie robić jakieś zniekształcenie.

Dostałem skierowanie do ortopedy, który stwierdził, że należy operować bo inaczej palec nie będzie sprawny i prosty.no w trakcie operacji faktycznie potwierdziło się przypuszczenie lekarza, że miałem zerwane ścięgno.

Miałem zwolnienie 14 dni + 30 dni po operacji . Czeka mnie jeszcze jeden zabieg usunięcia druta z tego palca i rehabilitacja, która nie wiem ile potrwa.

Jestem ubezpieczony w pracy i dodatkowo opłacam ubezpieczenie w wysokości ok 70 zł miesięcznie w pzu.

Nie wiem jakie mam szanse na odszkodowanie?

masz na myśli ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków?

a to drugie ubezpieczenie to jest takie grupowe ubezpieczenie w pracy. wcześniej miałem wypadek w pracy, było to skręcenie kciuka lewego i dostałem wtedy 3 % z pracy i 2 % z pzu

to jest takie ubezpieczenie Grupowe ubezpieczenie pracownicze typ P Plus

tak ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków..

szanse na odszkodowanie masz.. w koncu oplacasz co miesiac składki.. a to ubezpieczenie nie ma nic wspolnego z tym ze byles sprawca, byl to nieszczesliwy wypadek wiec pieniadze ci sie należa