lukasz4harry Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 witam. Miałem wypadek na motorze 1 sierpnia, w którym to zostałem uznany sprawcą. Odniosłem obrażenia w postaci stłuczeń głowy, barku, reki , klatki piersiowej . Ogólne stłuczenia całego ciała i miejscowe obtarcia. w wyniku tego byłem niezdolny do pracy przez 24 dni.Wróciłem do pracy na 3 dni i ponownie udałem sie do lekarza, ponieważ bolała mnie ręka w okolicach śródręcza i nie mogłem wyprostować palca v ręki prawej, na dodatek zaczęło sie robić jakieś zniekształcenie.Dostałem skierowanie do ortopedy, który stwierdził, że należy operować bo inaczej palec nie będzie sprawny i prosty.no w trakcie operacji faktycznie potwierdziło się przypuszczenie lekarza, że miałem zerwane ścięgno.Miałem zwolnienie 14 dni + 30 dni po operacji . Czeka mnie jeszcze jeden zabieg usunięcia druta z tego palca i rehabilitacja, która nie wiem ile potrwa.Jestem ubezpieczony w pracy i dodatkowo opłacam ubezpieczenie w wysokości ok 70 zł miesięcznie w pzu.Nie wiem jakie mam szanse na odszkodowanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magda1661348216 Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 Mozesz starac sie o wyplate odszkodowanie z ubezpieczenia NNW (ubezpieczenie w pracy jesli nnw jest oplacane) a to 2 ubezpieczenie o jakim piszesz z jakiego jest tytulu?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz4harry Posted October 3, 2009 Author Share Posted October 3, 2009 masz na myśli ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków?a to drugie ubezpieczenie to jest takie grupowe ubezpieczenie w pracy. wcześniej miałem wypadek w pracy, było to skręcenie kciuka lewego i dostałem wtedy 3 % z pracy i 2 % z pzuto jest takie ubezpieczenie Grupowe ubezpieczenie pracownicze typ P Plus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magda1661348216 Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 tak ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków.. szanse na odszkodowanie masz.. w koncu oplacasz co miesiac składki.. a to ubezpieczenie nie ma nic wspolnego z tym ze byles sprawca, byl to nieszczesliwy wypadek wiec pieniadze ci sie należa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts