tekila Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 W wypadku rozbiły mi się okulary i zegarek,PZU usiłuje teraz zaniżyć wartość tych rzeczy, twierdząc że nie są warte tyle co je wyceniłam. Okulary już kupiłam ale wg nich za drogie niż te co miałam i nie chcą zwrócić kasy za nie. Zegarek też wycenili na grosze a 4 lata był więcej wart jak go kupowałam. CZUJĘ SIE JAK OSZUST, który chce wyłudzić od PZU kasę! Nie dość że zostałam poszkodowana to jeszcze narażają mnie na stresy i udowadnianie że mam rację.Czy jest jakiś "paragraf" na takie postępowanie PZU, co można zrobić w takim przypadku?Z góry dzięki za rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochenek Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 PRzede wszystkim jest jeden "paragraf", ktory musisz pokonac.Jest to art 6 Kodeksu Cywilnego.Mniej wiecej chodzi w nim o to, ze musisz udowodnic, ze te rzeczy sa warte tyle, na ile je wyceniasz.Jak sama piszesz 4 lata temu okulary byly warte wiecej - ale jak udowodnisz, ze sa caly czas warte tyle samo?))Tak wiec ciężar dowodu niestety spoczywa na tobie. Ale nie martw sie - jesli sie zdeydujesz isc do sadu na pewno dostaniesz wiecej niz PZU Ci proponuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi