Jump to content
Forum Odszkodowania

wypadek w podróży służbowej

rotik
 Share

Recommended Posts

Witam na przełomie czerwca i lipca zostalem wyslany w delegacje na ukraine transport zapemnial zleceniodawca.prace wykonywalem w jednym miescie po zakonczeniu prac przewieziono mnie do innego miasta poniewaz z tamtad mialem miec zapewniony transport do polski. Po dotarciu na miejsce mialem tam spedzic noc i nastepnego dnia zostac przewieziony do polski (transport zlecenidawcy).Dzien przed odjazdem zostalem napadniety doznałem urazu klatki piersiowej a dokładniej głębokich ran cietych w okolicach serca i całego brzucha .ierwszej pomocy udzielono mi w tamtejszym szpitalu.W dniu wyjazdu opusciłem szpital na własną prośbe. Sprawa nie została zgłoszona na policje. Umowe z pracodawcą mam od 6 lipca a wypadek zdarzył sie z 6 na 7 lipca.Do jakich świadczeń mam prawa.

Sprawa nie zostala zgloszona na policje, nie wiadomo wiec czy i w jakim stopniu przyczyniles sie do wypadku czy to bylo pobicie czy udzial w bójce.... :(

Tak czy owak - zespol powypadkowy powinien robic postepowanie w spr. ustalenia okolicznosci i przyczyn. A potem dopiero mozna myslec o swiadczeniach.