asiammm1 Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Mam pytanie!!?? W czasie pracy byłam u klienta i myłam kubek po wypitej herbacie , w czasie wycierania kubka odpadło ucho i rozciełam nadgarstek. Klient wezwał karetkę i zostałam przewieziona do szpitala na zszycie, Czy taki uszczerbek można zakwalifikować jako wypadek przy pracy? Bardzo proszę o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Postepowanie powypadkowe trzeba przeprowadzic (jesli zglosilas wypadek pracodawcy) - nie piszesz nic na temat rodzaju swojej pracy. Czy mycie kubka bylo w jakikolwiek sposob zwiazane z charakterem Twojej pracy? (nie wiem, moze robisz jakies prezentacje gotowania czy cos w tym stylu?). No, bo to troche dziwne, ze bedac gosciem klienta sama myjesz kubek po herbacie, ktora Cie poczestowano?Za malo napisalas o okolicznosciach wypadku, zeby mozna bylo stwierdzic czy mozna bedzie zdarzenie uznac za WPP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asiammm1 Opublikowano 12 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Faktycznie mało podałam info. ..Pracuje w firmie informatycznej i swoją pracę tego dnia wykonywałam u klienta. Na koniec dnia chciałam zostawić po sobie porządek i umyłam kubek po swojej herbacie. Ucho od kubka oderwało się i rozciełam sobie nadgarstek. Ponieważ prace wykonywałam u klienta mundurowego, zgodnie z ich procedurą zostało wezwane pogotowie ratunkowe, zostałam odwieziona do szpitala gdzie założone zostały trzy szwy. Na zwolnienieniu nie byłam a z pracownikiem BHP jestem umówiona na 15.10 jednakże nie wiem czy to zdarzenie można potraktować jako wypadek w pracy. Bardzo prosze o informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Moim zdaniem - mozna. Jakby nie patrzec - mialo zwiazek z wykonywana pracą, albo inaczej - nie pozostawało w rażącej sprzeczności z wykonywaną pracą - nie bylo naruszeniem obowiązków sluzbowych, bylo normalną, rutynową czynnościa "socjalną" ze tak powiem - a moze mozna przyjac, ze bylo to w czasie przerwy sniadaniowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asiammm1 Opublikowano 13 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Dziękuje za odpowiedź, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi