Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

olej na drodze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kilka dni temu miałem wypadek drogowy. Jadąc samochodem wpadłem w poślizg na wielkiej plamie oleju który wylał się na drogę z beczki która wypadła z ciężarówki. Auto wypadło z drogi i uderzyło w drzewo W wyniku wypadku obrażeń doznała moja mama która ma złamany kręgosłup. Na szczęście bez przerwanego rdzenia i może poruszać nogami. Oczywiście auto jest mocno rozbite. Niestety nie posiadałem AC i w związku z tym chciałem się dowiedzieć jakie mam szanse na jakieś odszkodowanie i od kogo? Policja na szczęście znalazła kierowcę ciężarówki i teraz prowadzi dochodzenie. Auto zostało odholowane na policyjny parking i został mi zabrany dowód rejestracyjny. Proszę o rady co teraz powinienem zrobić aby nie zostać na lodzie. Pozdrawiam.

zgłosić szkodę do ubezpieczyciela oc sprawcy wypadku? czy dochodzenie trwa? napisz coś więcej, czy mama czuje się już lepiej? dlaczego zavrali Ci dowód rejestracyjny? czy było jakiekolwiek przewininie z twojej strony?

Witam. Z mojej strony nie było winy. Tak powiedziała policja. Nawet nie ukarali mnie mandatem. Auto zabrali w celu oględzin chyba dlatego że mama była ranna. A dowód zabrali dlatego że auto nie nadawało się do jazdy. I chyba nie nadaje się już do naprawy. Odholowali je na koszt policji. Nie wiem tylko jak mam teraz dochodzić odszkodowania i od kogo? Czy kierowcy któremu wypadła beczka z olejem, czy od zarządcy drogi. ta plama oleju miała jakieś 100m. długości. Przyjechała też straż aby zabezpieczyć drogę i usunąc ten wyciek. I jeszcze jedna sprawa. Czy muszę czekać aż policja skończy sprawę czy już mogę domagać się jakiegoś odszkodowania. Mama ma złamany jeden kręg i lekarze ciągle nie wiedzą co dalej. Pozdrawiam.