dorota68 Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Witam.1 września b.r. pan koszący trawę obok mego auta odłamkami z krawężnika uszkodził mi lakier w aucie. Ponieważ pracodawca tego pana miał OC z tyt. prowadzonej działalności gospodarczej (stało się to na drodze gminnej) podał mi nr swego ubezpieczenia i w ten sam dzień zgłosiłam szkodę do Uniqa. I tu zczynaja się schody, bo Pan od likwidacji przyjechał 23 września (dopiero) i stało się to po wielu moich monitach do tej firmy. Wycenił szkodę i przesłał mi wycene na maila wraz z oswiadczeniem, że zgadzam sie na kwotę. Bezzwłocznie podpisana odesłałam na wskazany adres. Po moich 30dniach od zgłoszenia upomniałam sie o zakończenie mojej sprawy. Pani poinformowała mnie o tym, że sprawca szkody nie potwierdził zdarzenia. Skontaktowałam sie ze sprawcą- był oburzony, poniewaz potwierdzi szkodę juz dawno. Ale sma tam zadzwonił i przesłał faxem jeszcze raz wymagany dokument. Po 15 minutach Pani zadzwoniła do mnie i okazało się, że dokument..... się znalazł. Więc sie pytam, kiedy będzie koniec i wypłata odszkodowania, ponieważ niezbędzne dokumenty zostały złozone. A słysze w odpowiedzi, że maja na to ..14 dni od momentu skompletowania dokumentów. Wiem, że to działanie na zwłokę, pisze do tej Pani codziennie maile i dostałam odpowiedź, ze w piatek decyzja "czeka na podpis". Dzis znów próbuje się czegokolwiek dowiedzieć, bo na cóż jeszcze musze czekać? Ale nie raczy mi nikt odpisać. Czuje, że bedą problemy z tym odszkodowaniem:( Każdy narzeka na PZU, a mój mąz od chwili zgłoszenia szkody ( sprawca stuknął w jego auto cofajac) do momentu wypłaty czekał 7 dni.Prosze mi podac jakąś podstawę prawna lub jakis wyrok sadu, którym moge się podeprzeć w rozmowie z nimi. UNIGA to straszna rzecz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortbroker Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 witam proszę napisać czy nie prowadzi pani działalności gospodarczej i czy ten samochód nie jest środkiem trwałym jakiejś firmy - jeżeli by tak było to można od nich jeszcze wnioskować o dodatkowe pieniądze jak tak zwlekają ze sprawą ew proszę skorzystać z usług jakiejś firmy specjalizującej się w załatwianiu odszkodowań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorota68 Opublikowano 13 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Dziękuję przedmówcy:))Nie, nie mam firmy, pracuję w innej firmie na etat.A swoja drogą, to wyceniono mi uszkodzenie 3 elementów blacharki na 800zł.... i nie wiem, czy w takim wypadku warto brać firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorota68 Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Dzisiaj juz mineło 14 dni (dodatkowych) na zamkniecie sprawy. W poniedziałaek dzwoniłam do Pani, jaka decyzja w sprawie. Otrzymałam potwierdzenie, że juz decyzja "prawie" podpisana- w ten sam dzień wyśle mi priorytetem. Na zapytanie o wypłatę na konto odpowiedziała, że to juz księgowość, ale ona nie ma nic do tego- no rozumiem to. Dzis jest czwartek i ani pisma anni pieniedzy na koncie... no tak kłamać klientowi to przegięcie!!! O co chodzi???? No myślałam, że rozmawiam z dorosłą osobą, a tu jakieś żarty. Jeżeli by powiedziała, że jest decyzja odmowna i wstrzymana wypłata swiadczenia to co innego-jasna sprawa...UNIQA- kto im dał pozwolenie na prowadzenie działalnosci ubezpieczeniowej!! Czytam tu na formu rózne przypadki- mój to małej wagi, ale na wszelki wypoadek przestrzegam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorota68 Opublikowano 19 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Ostatnie wieści od firmy. Omowa wypłaty odszkodowania- klient, który mi zniszczył auto nie był ubezpieczony od TAKIEGO zdarzenia. I tyle. I co teraz? Muszę chyba zadzwonic do sprawcy szkody, by co? Wyjął z kieszeni te pieniadze? Nie wiem, bo warsztat podliczył mi malowanie na 1100zł. a UNIQA na 800zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorota68 Opublikowano 20 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Jaka inna obcja uzyskania odszkodowania, jezeli sprawca się "miga"?, oprócz sprawy w sadzie oczywiście. Z jego OC auta? Doradźcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi