PeLoNbb Posted October 15, 2007 Share Posted October 15, 2007 Witam otóż mam problem z ubezpieczycielem.Ubezpieczyciel wycenił mi samochód Golf II 1.6 TD z 1990 dużo niżej niż po ile stoją w komisach oraz w internecie.Przysłali mi pieniądze mimo tego iż nie zgodziłem się z podaną kwotą.Czy jest gdzieś możliwość wycenienia samochodu osobiście??Szukałem wyceny samochodu w komisach oraz w internecie, niestety nie dowiedziałem się jaka jest jego wartość rynkowa według cennika ponieważ wszystkie cenniki nie zawierają aut poniżej 95 roku.Może zna ktoś adres strony gdzie mogą wycenić samochód z 1990 roku??Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fik Posted October 16, 2007 Share Posted October 16, 2007 Nie wiem czy tego dokładnie szukasz ale jakis system wycen znajdziesz tutaj : http://www.dodechy.pl/wycena.html No i bardziej profesjonalna wycena samochodu tu jezeli chodzi o internet oczywiscie : http://moto.wp.pl/wycenyaut?ticaid=14a68 Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeLoNbb Posted October 16, 2007 Author Share Posted October 16, 2007 Dzięki byłem na tych stronach ale nie mogę się tymi danymi poprzeć jeśli będę chciał odzyskać całą kwotę na tej pierwszej stronie bo ma ona charakter jedynie informacyjny.A na tej drugiej stronie jest wycena ale niestety auta od 1995 roku.dzięki.Może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lippiec Posted October 16, 2007 Share Posted October 16, 2007 No to pozostaje Ci się zglosić do jakiegoś rzeczoznawcy i tam uzyskać niezależną opinię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leleman Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 a to raczej nie będzie tanie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iwonakup Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Mam bardzo podobna sprawę. odwołalam sie od decyzji ubezpieczyciela. oczywiscie oni mówią, ze wszystko jest w porządku. będe pisała prośbe o kosztorys i auto dam do rzeczoznawcy. z tego co wiem niezalezny rzeczoznawca musi wycenic samochód wg tej samej taryfy co ubezpieczyciel (np. PZU wg Eurotaxu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablo_1st Posted October 8, 2008 Share Posted October 8, 2008 a na ile wycenili Ci tego golfa, jeśli można spytać? I czy na pewno rozbieżność dotyczy wartości samochodu, czy raczej wartości szkody (a w tym aucie to pewnie szkoda całkowita)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now