Kamil234 Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Witam Miałem 3 tyg temu wypadek uznano szkodę całkowitą:wartość pojazdu przed szkodą 10 000złpo szkodzie: 1800złwartość odszkodowania: 8200zł PZU znalazło mi kupca za 1650zł mam czas na skontaktowanie się z nim do 28 października.Napisałem odwołanie ponieważ nie jest to realna wycena mojego pojazdu czekam na odpowiedz narazie przelali na moje konto 8200zł. Dziś znalazłem kupca na auto za 3800zł i teraz moje pytanieCzy jeśli sprzedam jemu to auto za 3800zł to PZU zgodnie z moim odwołaniem dopłaci coś jeszcze do tej sumy czy poprostu to oleje z racji tego że auto sprzedałem sam ?? No i jak wygląda sprawa parkingu policyjnego na którym stoi moje auto czy jeśli sprzedam sam to i tak PZU pokryje koszta parkingu?? Z góry dziękiPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Szkodowy Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Odwołałeś się od wyceny wartości rynkowej auta -po?, czy przed szkodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil234 Opublikowano 18 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 ogólnie napisałem odwołanie że ceny rynkowe tego auta oscylują pomiędzy 12 000 a 13 500złzałączając rachunek za holowanie i wykaz z allegro. I oczywiście odpowiednie argumenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Kamil234 wrote:Witamwartość pojazdu przed szkodą 10 000złpo szkodzie: 1800złwartość odszkodowania: 8200złPZU znalazło mi kupca za 1650zł mam czas na skontaktowanie się z nim do 28 października.myślę, że jeśli nie skorzystasz z ich oferty to pozostanie tak jak jest, zresztą czy dopłata 150zł coś zmieni w ogólnym rozliczeniu?co do prakingu - nie wiem jak jest teraz, ale prawdopodobnie zapłacą jedynie do dnia w którym poinformowali CIę o szkodzie całkowitej plus ewentualnie ze dwa dni na załatwienie formalności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi