Jump to content
Forum Odszkodowania

Sprzedaż auta problem

Recommended Posts

Witam

Miałem 3 tyg temu wypadek uznano szkodę całkowitą:

wartość pojazdu przed szkodą 10 000zł

po szkodzie: 1800zł

wartość odszkodowania: 8200zł

PZU znalazło mi kupca za 1650zł mam czas na skontaktowanie się z nim do 28 października.

Napisałem odwołanie ponieważ nie jest to realna wycena mojego pojazdu czekam na odpowiedz narazie przelali na moje konto 8200zł.

Dziś znalazłem kupca na auto za 3800zł i teraz moje pytanie

Czy jeśli sprzedam jemu to auto za 3800zł to PZU zgodnie z moim odwołaniem dopłaci coś jeszcze do tej sumy czy poprostu to oleje z racji tego że auto sprzedałem sam ??

No i jak wygląda sprawa parkingu policyjnego na którym stoi moje auto czy jeśli sprzedam sam to i tak PZU pokryje koszta parkingu??

Z góry dzięki

Pozdrawiam

ogólnie napisałem odwołanie że ceny rynkowe tego auta oscylują pomiędzy 12 000 a 13 500zł

załączając rachunek za holowanie i wykaz z allegro. I oczywiście odpowiednie argumenty.

Kamil234 wrote:
Witam
wartość pojazdu przed szkodą 10 000zł
po szkodzie: 1800zł
wartość odszkodowania: 8200zł

PZU znalazło mi kupca za 1650zł mam czas na skontaktowanie się z nim do 28 października.
myślę, że jeśli nie skorzystasz z ich oferty to pozostanie tak jak jest, zresztą czy dopłata 150zł coś zmieni w ogólnym rozliczeniu?

co do prakingu - nie wiem jak jest teraz, ale prawdopodobnie zapłacą jedynie do dnia w którym poinformowali CIę o szkodzie całkowitej plus ewentualnie ze dwa dni na załatwienie formalności