anula Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Witam!! poradżcie mi co zrobic zaprowadziłam autko do naprawy po wypadku drogowym (naprawa z oc sprawcy) i dostałam od zakładu blacharskiego upoważnienie do wypłaty odszkodowania do podpisania.jest tam jednak klauzura przez którą nie ma m pojęcia co robic (..jednocześnie zobowiązuję się do zaplaty za wykonaną naprawę w przypadku odmowy wypłaty odszkodowania przez firmę ubezpieczeniową w całości lub w części w terminie 7 dni. upoważnienie jest nieodwołalne .) Czy to oznacza że jeśli TU wyceni szkodę na 3000zł a zakład na 4000 to różnicę będę musiała dopłacic???Proszę o pomoc !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorota68 Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 tak, no i jeszcze kwestia tego, czy nie bedzie odmowy wypłaty odszkodowania. Wtedy trzeba bedzie pokryć szkody z własnej kieszeni i potem co.... wytargac kase od sprawcy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Szkodowy Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 To pewna forma zabezpieczenia warsztatu na wypadek, gdyby ubezpieczyciel odmówił wypłaty np. w przypadku nie potwierdzenia zdarzenia przez sprawcę, nie wykrycia sprawcy itp.anula wrote:Czy to oznacza że jeśli TU wyceni szkodę na 3000zł a zakład na 4000 to różnicę będę musiała dopłacic???Proszę o pomoc !!!Nie. Koszty naprawy powinny być zaakceptowane przez ubezpieczyciela przed wystawieniem faktur. Wycena ubezpieczyciela to inna sprawa, może być kwotowo różna od wyceny warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi