mitof Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Witam.W trakcie kolizji ( nie moja wina ) auto zostało rozbite - szkoda całkowita. Policja zatrzymała mi dow, rej. pisząc na zaświadczeniu że popjazd uszkodzony w zdarzeniu drogowym i zakaz dalszej jazdy. W wycenie szkody TUiR Warty pojawiła się pozycja odliczenia -100 zł za utracony dow.rej.Wcześniej pisałem do likwidatora oczywiście bez odpowiedzi. Teraz dostałem odszkodowanie bez tej kwoty i piszę zażalenie, ale ciekawi mnie wasza opinia.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronco Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 mają przecież zaświadczenie z Policji, ja bym im napisał, że mogę załatwić kopię z urzędu, al muszą pokryć koszta: utracone zarobki (o ile pracujesz), dojazd, koszty w urzędzie itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Szkodowy Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Rzeczoznawca z samego pokwitowania zatrzymania DR niewiele wyczyta.Weź wypis z wydziału komunikacji/ksero DR i poproś o ponowne przeliczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronco Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 a co rzeczoznawca wyczyta z dowodu rejestracyjnego czego nie ma w pokwitowaniu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitof Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Auto wyrejestrowane - kasacja - DR nie istnieje, z dniem wyrejestrowania DR jest zastąpione decyzją o wyrejestrowaniu i o żadnych kopiach nie ma mowy. Poza tym to właśnie w zaświadczeniu o zatrzymaniu DR jest napisane z jakiego powodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi