Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

protokul BHP-owca...

koziu91
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W opisie okoliczności i przyczyn wypadku często przewijają się nazwiska osób np. pracujących w tym czasie z poszkodowanym, ktore są jednocześnie świadkami wypadku.

Wyjasnienia zlożone przez świadków ( również tych, którzy nie są wymienieni w protokole powypadkowym) są załacznikami do protokołu. Załączniki są integralną częścią protokołu.

dzieki za odpowiedz...

pytam dlatego ze zwolnilem sie z tego zakladu i chcialbym troszke zaszkodzic bylemu szefowi... zwolnilem sie w sumie na jego prosbe... grozil ze jak sam tego nie zrobie zrobi to on w najblizszym czasie... a wszystko przez wypadek w pracy ktoremu uleglem z winy pracownika pracujacego na czarno i ktory w czasie wypadku byl wyraznie pod wplywem alkoholu... pracownik ten od nastepnego dnia zaraz po wypadku ktory spowodowal juz nie pracuje w tym zakladzie.

czy moge zrobic cos w tym kierunku???

Opisz okolicznosci zdarzenia.

Choc Twoje intencje nie bardzo mi sie podobają (zemsta nie jest dobrym motorem działania) - zobaczymy co można zrobic w Twoim przypadku. Mam na mysli sprawę Twojego wypadku a nie sprawę "zaszkodzenia" byłemu pracodawcy... :(

moj wypadek: otrzymalem polecenie rozladowania suszarni wraz z 3 innymi pracownikami. drewno ktore rozladowywalismy bylo dosc ciezkie waga ok 85kg. moze wiecej... dlugosc ok 3,5m jeden z pracownikow najprawdopodbniej nie wytrzymal ciezaru i upuscil bolke ktora spadla mi na palec... pracowalem prze nastepne 10 min (ok) mimo silnego bolo. jednak gdy bol narastal wraz z uplywem czasu postanowilem isc do biura i zglosic wypadek szefowa kazala mi isc usiasc w szatni a szef w tym czasie poszedl wyzyc sie na pijanym emerycie... bul nie ustawal wiec szefowa zawiozla mnie na pogotowie... dostalem 2 tyg L-4 po chorobowym wrucilem na praktyke i zostalem uswiadomiony iz zkladajac wniosek o odszkodowanie zostane przy pierwszej lepszej okazii wyrzucony z praktyki... wiec zlorzylem wniosek i zwolnilem sie sam...