trypek1990 Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Witam wszystkich,mam pytanie mianowicie kupiłem samochód jakiś tydzień temu i nie zdąrzyłem go jeszcze przerejetrować na siebie.Oczywiście przegląd i OC na poprzedniego właściciela jest ważne.Pech chciał ze akurat jadąc na rondzie ciężarówka na mnie wymusiła pierwszeństwo i doszło do kolizji.Ciężarówka małe szkody, a ja cały przód skasowany.Przyjeżdza policja stwierdza wine ciężarówki.Czy nie będzie problemu z wypłatą odszkodowanie z OC sprawcy za uszkodzenia mojego samochódu którego nie zdąrzyłem przerejstrować.Podejrzewam ze będzie szkoda całkowita.A ja wygląda sprawa z wyrejestrowaniem samochodu???Samochód Ford Sierra 1991r. 2.0 benzyna sedan.Możecie podać jego wartość...???pozrdawiam i czekam na odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochenek Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 jak podasz jeszcze przebieg i ewentualna wersja wyposazenia, to cos postaram sie obliczyc:)auto bylo sprowadzane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trypek1990 Opublikowano 27 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Przebieg 170 tyś km wersja wyposażeniowa GL.a czy sprowadzane to tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochenek Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Więc tak.Generalnie z tych informacji wychodzi w info-ekpercie około 2.800 PLN.Z tym, ze to jest przy podanym wyposazeniu standardowym, jesli miales jeszcze jakies wyposazenie, to moze to ciutke wzrasnac, ale nie licz na duzo.I to przy podanym twoim przebiegu - okolo dwukrotnie nizszy niz normatywny - wiec jesli nie masz ksiazki serwisowej na potwierdzenie moga nie do konca uwierzyc w jego autentycznosc - niestety dla mnie on rowniez jest ciutke za maly:)Przy przyjetym przebiegu normatywnym wychodzi okolo 2.600 PLN. Oczywiscie, to jest wstepna tylko wycena, bez dokladnej daty rejestracji itp, ale nie podejrzewam, aby w tym roczniku auta cokolwiek to zmienialo:)Tak wiec mniej wiecej tyle mozesz sie spodziewac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trypek1990 Opublikowano 28 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 dzięki kolego za odpowiedz.a mam dodatkowe pytanie jeżeli mam prawo jazdy krócej niz rok i stanie się kolizja ale z nie mojej winy to czy policja może mi prawo jazdy zatrzymac i skierować na egzamin???Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochenek Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 nie:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trypek1990 Opublikowano 28 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 a kolego bochenek widze ze jesteś zorientowany w temacie.ostatnia moja prośba podaj mi wartość samochodu Polonez Caro z 1996 r 1.6 benzyna z gazem przebieg 200 tyś km.Auto oczywiście krajowe.pozdro smileys/bigwink.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 bochenek wrote:Oczywiscie, to jest wstepna tylko wycena, bez dokladnej daty rejestracji itp, ale nie podejrzewam, aby w tym roczniku auta cokolwiek to zmienialo:)Tak wiec mniej wiecej tyle mozesz sie spodziewaco ile nie składak i nie przeżarty przez korozję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trypek1990 Opublikowano 28 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 od rdzy to jest wolny.A duża różnica w wycenie jest jeżeli jest to składak???poproszę o wycene poloneza.....z góry dzięki PanowiePozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochenek Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 hyhtaki polonezik kosztuje cos kolo 800 zeta bez instalacji gazeowejNie wiem ile dokladnie kosztuje taka instalacja w ty aucie, ale moze do tysiaka uda sie dobic z nią - ale dokladnie nie wiem. Tak wiec na pewno warte toto wedlug infoeksperta jest 810 zl, plus instalacja gazowa, pewnie kolo 100-200 zeta:))) (byc moze wiecej, nie wiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trypek1990 Opublikowano 1 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 dzięki serdeszczne koledzy za odpowiedzpowodzenia na drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi