impri Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Był dzisiaj wypadek ..Moj ojciec wyjechał z posesji swoim samochodem ,nagle nadjezdza samochod z zakrętu i spanikowany kierowca widzac iz samochod wyjezdza z posesji ,spanikował i wjechał z impetem w drzewo, kierowca przezyl spowodowal male obrazenia,poniewaz do karetki wszedł o wlasnych siłach, mojemu ojcu nic sie nie stalo ,poniewaz nie wjechal jeszcze na ulicę..byla policja,pogotowie , tyle ze samochod mojego ojca caly a kierowcy caly przod zmiazdzony i co ciekawe w samochodzie kierowcy znajdowala sie puszka po piwie otwarta , niewiem natomiast czy kierowca byl trzeźwy,..teraz pytanie zasadnicze kto tu ponosi wine w tym przypadku i jak wyglada procedura odszkodowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronco Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 trochę mało danych, z tego co zrozumiałem, facio widział że Twój ojciec wyjeżdża z bramy i spanikował, a ojciec jeszcze w ogóle nie był na jezdni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impri Opublikowano 29 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 dokładnie tak,dowiedzialam sie ze nie miał zapiętych pasów,wiec wina powinna lezec po stronie tego kierowcy a nie po stronie mojego ojca bo stwierdził ze tego samochodu nie widział ,musiał jechać szybko...zreszta mogl ominać samochod wyjezdzajacyz z posesji...ja bym okreslila ze moj tato byl swiadkiem tego wypadku ale nie uczestniczył w niej bo wyszedł cało...a kierowca z strachu zahamował ze zablokowaly koła i uderzył w drzewo...niewiem kto tu jest winnym .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronco Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 co mają pasy do winy ?ale jeżeli twierdzi, że nie widział no to nie ma winy, co do ominięcia, to mógł albo i nie wyjeżdżając z posesji trzeba ustapić pierwszeństwa już jadącym, jednak tój opis jest taki, że trudno cokolwiek napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Szkodowy Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Gdyby w naszym kraju o winie kogokolwiek przesądzał fakt zapięcia pasów, to ja nawet wyjeżdżając z garażu bym je zapinał. Ale do rzeczy. Skoro na miejscu byłą policja to chyba poczyniła stosowne kroki, w celu ustalenia winnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi