Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

dziwny wypadek!

Rekomendowane odpowiedzi

Był dzisiaj wypadek ..Moj ojciec wyjechał z posesji swoim samochodem ,nagle nadjezdza samochod z zakrętu i spanikowany kierowca widzac iz samochod wyjezdza z posesji ,spanikował i wjechał z impetem w drzewo, kierowca przezyl spowodowal male obrazenia,poniewaz do karetki wszedł o wlasnych siłach, mojemu ojcu nic sie nie stalo ,poniewaz nie wjechal jeszcze na ulicę..byla policja,pogotowie , tyle ze samochod mojego ojca caly a kierowcy caly przod zmiazdzony i co ciekawe w samochodzie kierowcy znajdowala sie puszka po piwie otwarta , niewiem natomiast czy kierowca byl trzeźwy,..teraz pytanie zasadnicze kto tu ponosi wine w tym przypadku i jak wyglada procedura odszkodowania?

dokładnie tak,dowiedzialam sie ze nie miał zapiętych pasów,wiec wina powinna lezec po stronie tego kierowcy a nie po stronie mojego ojca bo stwierdził ze tego samochodu nie widział ,musiał jechać szybko...zreszta mogl ominać samochod wyjezdzajacyz z posesji...ja bym okreslila ze moj tato byl swiadkiem tego wypadku ale nie uczestniczył w niej bo wyszedł cało...a kierowca z strachu zahamował ze zablokowaly koła i uderzył w drzewo...niewiem kto tu jest winnym ..

co mają pasy do winy ?

ale jeżeli twierdzi, że nie widział no to nie ma winy, co do ominięcia, to mógł albo i nie wyjeżdżając z posesji trzeba ustapić pierwszeństwa już jadącym, jednak tój opis jest taki, że trudno cokolwiek napisać

Gdyby w naszym kraju o winie kogokolwiek przesądzał fakt zapięcia pasów, to ja nawet wyjeżdżając z garażu bym je zapinał.

Ale do rzeczy. Skoro na miejscu byłą policja to chyba poczyniła stosowne kroki, w celu ustalenia winnego.