Jump to content
Forum Odszkodowania

Szkoda bez sprawcy i zgłoszenia - pytanie

Recommended Posts

Witam,

Dzisiejszego dnia jechałem ze znajomymi, kiedy z ulicy podporządkowanej wyjechał samochód. Aby uniknąć wypadku skręciłem w stronę chodnika i przytarłem bok samochodu o latarnię. Niestety samochód który wymusił taką reakcję odjechał. Po wyjściu z samochodu stwierdziłem, iż obtarłem boczne drzwi (przód i tył), nie zastanawiając się nad swoim zachowaniem pojechałem na zajęcia, na które nie mogłem się spóźnić. Dopiero teraz przemyślałem sprawę i doszedłem do wniosku, że zachowałem się kompletnie nieopdpowiedzialnie, nie zgłosiłem tego zdarzenia. Wydawało mi się to mało ważne, pod wpływem emocji nie myślałem jasno.

Nie wiem co mam zrobić w takiej sytuacji? posiadam pełne ubezpieczenie, ale nie wiem czy sprawę zgłosić na policję, do ubezpieczyciela, do kogo i jak się zwrócić?

Proszę o pomoc, mam nadzieję, że sprawa nie jest beznadziejna.

hej,

a masz AC?

jeżeli tak zgłoś sprawę w ciągu 24 godzin, bo nie dostaniesz wogóle kasy

ale ponieważ sprawca jest nieznany nie ma szans na uzyskanie odszkodowania z UFG ani z oc sprawcy, powinieneś załatwić sprawę od razu, pamiętaj o tym zawsze i wszędzie!

jak masz AC to to jest jedyna szansa, dobrze że chociaż masz świadków.