Jump to content
Forum Odszkodowania

Problem ze świadkami

isa.s
 Share

Recommended Posts

Miałam wypadek w pracy, wszystko potoczyło się jak powinno ale mam problem ze świadkami. Przy zdarzeniu byli świadkowie ( w tym samym pokoju ) ale nie widzieli samego faktu, w protokole jest informacja z której wynika że byłam w pokoju sama. ( świadkowie nie chcą brać w tym udziału a ja ich nie zmuszę ). I tu pytanie czy ma to wpływ na decyzję orzecznika. Dodam, że sam wypadek był zgłoszony u pacodawcy w tym samym dniu w godzinach pracy.

Quote:
Przy zdarzeniu byli świadkowie ( w tym samym pokoju ) ale nie widzieli samego faktu, w protokole jest informacja z której wynika że byłam w pokoju sama. ( świadkowie nie chcą brać w tym udziału a ja ich nie zmuszę ).
1. A coz to za fakt wypadkowy, ktorego mogli nie zauwazyc będąc w tym czasie w tym samym pokoju ??
2. Skąd wzięła się informacja w Protokole, ze byłas w pokoju sama?
3. Czy nie podalas podczas wysluchiwania Cie przez zespoł powypadkowy, ze osoby te były w pokoju? Nie podałas ich nazwisk?
4. TY ich nie zmusisz, ale - jesli sprawa trafi do sądu (a powinna, jesli pracodawca nie uzna wypadku za wypadkek przy pracy, jesli oczywiscie są ku temu przeslanki) - to w sądzie świadkowie odpowiadają pod groźbą odpowiedzialności karnej za skladanie fałszywych zeznań. Czyli- sąd ich zmusi. (Moze uprzedź ich o tym? Ze powinni mówic prawdę juz teraz?)