mareksak Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 13 sierpnia br. uległem w pracy wypadkowi. Skutkiem tego, było częściowe odcięcie paliczka 5 prawej dłoni wraz z paznokciem i kością (zdjęcie rtg). Lekarz w szpitalu przyszył mi go z nadzieją, że przyrośnie. Tak też się stało. Na zwolnieniu byłem do 9 października i wróciłem do pracy, mimo że nadal odczuwam ból przy zginaniu. Palec jest zniekształcony, opuchnięty, nie mogę go wyprostować oraz jest nadwrażliwy. Dzisiaj tj. 29.10 br. byłem na komisji w ZUS-ie. Pani orzecznik stwierdziła ,, pourazowa dysfunkcja ruchowo-czuciowo-bólowa palca 5 ręki prawej powoduje długotrwały uszczerbek na zdrowiu w związku z wypadkiem w pracy''W/g tabeli 141a przyznano mi ,, 2% długotrwałego uszczerbku na zdrowiu w związku z wypadkiem w pracy''Ciekawi mnie, czy odwołując się od tej decyzji mam szansę na zmianę kwalifikacji z 141a na 141b lub 141c ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur1 Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Szansa jest zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi