mareksak Posted October 29, 2009 Share Posted October 29, 2009 13 sierpnia br. uległem w pracy wypadkowi. Skutkiem tego, było częściowe odcięcie paliczka 5 prawej dłoni wraz z paznokciem i kością (zdjęcie rtg). Lekarz w szpitalu przyszył mi go z nadzieją, że przyrośnie. Tak też się stało. Na zwolnieniu byłem do 9 października i wróciłem do pracy, mimo że nadal odczuwam ból przy zginaniu. Palec jest zniekształcony, opuchnięty, nie mogę go wyprostować oraz jest nadwrażliwy. Dzisiaj tj. 29.10 br. byłem na komisji w ZUS-ie. Pani orzecznik stwierdziła ,, pourazowa dysfunkcja ruchowo-czuciowo-bólowa palca 5 ręki prawej powoduje długotrwały uszczerbek na zdrowiu w związku z wypadkiem w pracy''W/g tabeli 141a przyznano mi ,, 2% długotrwałego uszczerbku na zdrowiu w związku z wypadkiem w pracy''Ciekawi mnie, czy odwołując się od tej decyzji mam szansę na zmianę kwalifikacji z 141a na 141b lub 141c ?Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur1 Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 Szansa jest zawsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts