pisofszit Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Witam serdecznie forumowiczów! Mam pytanie. Tydzień temu uległem wypadkowi w pracy. Wywiązałem się z obowiązku i poinformowałem pracodawcę o zajściu. Wypadek nie był z mojej winy po prostu czujka optyczna w maszynie zawiodła i zmiażdżyło mi nogę . W szpitalu zrobiono mi RTG i nie stwierdzono złamania lecz ogromne stłuczenie stawu skokowego i obrzęk . Noga w gipsie. Zwolnienie L4 na okres 3 tygodni. Jestem objęty ubezpieczeniem grupowym w Warcie. Co mam robić żeby otrzymać odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu z Warty. Czy mam szansę na odszkodowanie z ZUS? Jakie dokumenty mam zgromadzić ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sojer Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 zbieraj dokumentacje ! protokół powypadkowy od pracodawcy przeprowadzony przez behapowca dokonany chyba w 14 dni od wypadku! o odszkodowanie możesz się starać dopiero po zakończeniu leczenia. wszystkie odszkodowanie po leczeniu jaki i z ZUS i warty. do odszkodowania z ZUS to pracodawca powinien dać Ci dokument który lekarz prowadzący wypełnia w ostatnim dniu choroby! tak przynajmniej jest w moim przypadku. staraj się po zdjęciu gipsu o rehabilitację! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisofszit Opublikowano 2 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Dziękuję serdecznie za poradę! Będę zbierał wszystkie papierki boję się tylko że mój pracodawca będzie próbował sprawę zatuszować... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi