Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

zgłoszenie przez TU próby wyłudzenia odszkodowania

Rekomendowane odpowiedzi

witam ?

TU zgłosiło próbe wyłudzenia odszkodowania po okoła 2 miesiącach sprawa została umorzona , muszę jeszcze zdobyć z prokuratury decyzje bo jak sie dowiedziałem nie jestem stroną w sprawie i nie otrzymam tej decyzji.

Co teraz robic pisać kolejne odwolanie do Tu czy zgłaszać sprawe od razu na droge sądową .

Nie wiem skąd kolega Bronco ma taką wiedzę, że po umorzeniu postępowania TU nie ma podstaw aby nie wypłacić odszkodowania. Umorzenie nie jest wiążące dla firmy ubezpieczeniowej. Nieraz jest tak, że bez sprawy cywilnej się nie obędzie

zrobić mogą wszystko oczywiście, też napisałem do sądu zdążysz zawsze, ale sprawa pewnie z rok się pociągnie, ale co powie TU w sądzie: prokuratura umorzyła sprawę, a my dalej nie ? po za tym lepiej będzie w sądzie wyglądał: chciał sprawę załatwić polubownie

• 4 tygodnie później...

Witam ponownie , niestety TU polubownie nie wypłacą odszkodowania i mają gdzieś ustalenia Prokuratury.

I niestety bez sądu się nie obejdzie .

A na pytanie dlaczego nie wypłacą odpowiedzieli - cytuje "NIE BO NIE "

Ma ktos może doświadczenia jak wygląda sprawa cywilna przeciwko TU .

A myslisz, ze ktorys z prokuratorow ma ochote sie bawic w wyludzenie odszkodowan?:)))

Dobrze Pablo pisze - prokuratura poczekala na przeslanie dokumentow i umorzyli - smiem naprawde watpic, czy cokolwiek wiecej zrobili - nie oszukujmy sie:)

Oczywiscie, ze umorzyli wobec braku dostatecznych danych - to najczestsza praktyka niestety:)

A ubezpieczalnia jak najbardziej moze nagwizdac na to umorzenie prokuratury - to w niczym jej nie wiąże przeciez - to dwa osobne procesy - karny i cywilny.

Niestety z doswiadczenia wiem, ze przy wyludzeniach odszkodowan naprawde niewiele jest policjantow i prokuratorow, ktorzy maja wiedze i chca to robic - wyludzacze z tego korzystaja ile wlezie:)