zibip9 Posted November 2, 2009 Share Posted November 2, 2009 witam ?TU zgłosiło próbe wyłudzenia odszkodowania po okoła 2 miesiącach sprawa została umorzona , muszę jeszcze zdobyć z prokuratury decyzje bo jak sie dowiedziałem nie jestem stroną w sprawie i nie otrzymam tej decyzji.Co teraz robic pisać kolejne odwolanie do Tu czy zgłaszać sprawe od razu na droge sądową . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronco Posted November 2, 2009 Share Posted November 2, 2009 no lepiej napisz do TU prędzej dostaniesz kasę, w sądach są terminy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibip9 Posted November 2, 2009 Author Share Posted November 2, 2009 ale czy jak napiszę do TU to wypłacą po tym umorzeniu ??????? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronco Posted November 2, 2009 Share Posted November 2, 2009 no nie maja podstaw żeby nie wypłacić, a do sądu zawsze zdążysz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibip9 Posted November 2, 2009 Author Share Posted November 2, 2009 dzięki za odpowiedź , więc pisze najpierw wezwanie do zapłaty i zobaczę co będzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafaelos Posted November 2, 2009 Share Posted November 2, 2009 Nie wiem skąd kolega Bronco ma taką wiedzę, że po umorzeniu postępowania TU nie ma podstaw aby nie wypłacić odszkodowania. Umorzenie nie jest wiążące dla firmy ubezpieczeniowej. Nieraz jest tak, że bez sprawy cywilnej się nie obędzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronco Posted November 2, 2009 Share Posted November 2, 2009 zrobić mogą wszystko oczywiście, też napisałem do sądu zdążysz zawsze, ale sprawa pewnie z rok się pociągnie, ale co powie TU w sądzie: prokuratura umorzyła sprawę, a my dalej nie ? po za tym lepiej będzie w sądzie wyglądał: chciał sprawę załatwić polubownie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibip9 Posted November 3, 2009 Author Share Posted November 3, 2009 to co Panowie to mogą się jescze po tym umorzeniu sie migać przed wypłatą? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibip9 Posted November 27, 2009 Author Share Posted November 27, 2009 Witam ponownie , niestety TU polubownie nie wypłacą odszkodowania i mają gdzieś ustalenia Prokuratury.I niestety bez sądu się nie obejdzie .A na pytanie dlaczego nie wypłacą odpowiedzieli - cytuje "NIE BO NIE "Ma ktos może doświadczenia jak wygląda sprawa cywilna przeciwko TU . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafaelos Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 Witam, dobre przeczucie, że nie wypłacą odszkodowania, czeka Cię długa walka w sadzie cywilnym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronco Posted November 28, 2009 Share Posted November 28, 2009 napisz zażalenie do Rzecznika Ubezpieczonych, TU ma 30 dni na zlikwidowanie szkody, wybrali jakąś drogę- zgłoszenie do prokuratury, termin 30 dni się skończył, odpowiedź bo nie mogą sobie w d. wsadzić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablo_1st Posted November 29, 2009 Share Posted November 29, 2009 zibip9 wrote:Witam ponownie , niestety TU mają gdzieś ustalenia Prokuratury.I.ale się ubawiłem , jedyne co prokuratura zrobiła to zebrała komplet dokumentów i z "braku dowodów" zamknęła sprawę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronco Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 skoro takie są praktyki w prokuraturze, to ubezpieczalnia jako fachowiec powinna od razu tą drogę olać i dochodzić prawdy samemu, z drugiej strony jak brak dowodów to co miał prokurator zrobić ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bochenek Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 A myslisz, ze ktorys z prokuratorow ma ochote sie bawic w wyludzenie odszkodowan?))Dobrze Pablo pisze - prokuratura poczekala na przeslanie dokumentow i umorzyli - smiem naprawde watpic, czy cokolwiek wiecej zrobili - nie oszukujmy sie:)Oczywiscie, ze umorzyli wobec braku dostatecznych danych - to najczestsza praktyka niestety:) A ubezpieczalnia jak najbardziej moze nagwizdac na to umorzenie prokuratury - to w niczym jej nie wiąże przeciez - to dwa osobne procesy - karny i cywilny. Niestety z doswiadczenia wiem, ze przy wyludzeniach odszkodowan naprawde niewiele jest policjantow i prokuratorow, ktorzy maja wiedze i chca to robic - wyludzacze z tego korzystaja ile wlezie:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts