Mandrax Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Witam, miałem kolizję może błachą w skutkach na gołe oko lecz kosztowną, pomimo iż uznano przez policjantów nieuków za winę obupulną, nie przyjąłem mandatu i poszło do sądu. Problem tkwi w tym iż nie mogę ustalić ubezpieczalni sprawcy - drugiego pojazdu. Pojazd na niemieckich numerach, z notatni policyjnej mam tylko dane ubezpieczalni Garanta Niu(umlaut) Berg. Wiem że część ubezpieczalni niemieckich ma pzu a część warta ale tego nigdzie nie odnajdują. Posiadam również numer polisy. Liczę że w sądzie przyznają chociaż procentowo obupulną na moją kożyść pomimo to chcę zgłosić szkodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1661348212 Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Szkodami Garanty na terenie naszego kraju zajmuje się Hestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bawarczyk Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Czesc tez miala taka sama sytuacje, ale na szczecie wygralem ja w sadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mandrax Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Dziękuję za szybką pomoc, również sprawa będzie w sądzie gdyż jestem zdania skoro czynnie próbowałem zapobiec jak i uniknąć kolizji i są no to dowody w postaci śladów na oponie i krawężniku to czemu mam dostać mandat jak i być współwinnym, jak to naczelnik KPP w moim mieście stwierdził - policjant to tylko człowiek możę się mylić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi