aniaw87 Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Witam!Już kiedyś pisałam tutaj na forum w sprawie odszkodowania uszkodzonego bagażu w stłuczce przymocowanego do tyłu samochodu. Były to dwa rowery Kross. Za samochód TU przyznało odszkodowanie, natomiast za rowery z ociąganiem (były to nowe rowery). Jeden z nich został lekko uszkodzony (drobne części) natomiast drugi ma złamaną ramę i wiele innych drobnych usterek. Rzeczoznawca wycenił rowery na 800 zł. Teraz chce się odwołać od tej decyzji ponieważ to za mało, bo Kross nie produkuje ram, które można by odkupić, a tym samym nie dopasuje się części i rower nie zostanie naprawiony. A rower był nowy. Mam pytanie jak sformułować odwołanie co do wyceny i ile czasu mam na odmowę przyjęcia takiego stanu rzeczy?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1661348212 Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Po pierwsze kwota, która została Ci przedstawiona jest kwotą z kosztorysu Towarzystwa Ubezpieczeniowego.Udaj się z rower(ami) do punktu serwisowego aby oni przedstawili kosztorys naprawy. Ten dokument przedstaw TU i czekaj na ich odpowiedź.Zacznij od tego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts