Jump to content
Forum Odszkodowania

sprzedaż samochodu powypadku

Recommended Posts

posiadam samochód powypadku który został wzięty na raty więc bank jest współwłaścicielem ale w momencie zamknięcia kredytu i otrzymania od Banku pisma dotyczącego zamknięcia kredytu i odwłaszczenia samochodu tzn że jestem już jedynym właścicielem samochodu to w takim przypadku mogę bez problemu sprzedać taki samochód firmie która odkupuje takie samochody i w związku z tym mam pytanie czy po podpisaniu umowy kupna sprzedaży na którym widnieje deklaracja że wszystkie opłaty ponosi kupujący to czy taką sprawę przerejestrowania samochodu mogę załatwić w urzędzie komunikacyjnym podlegającym mojemu rejonowi czy też taką sprawę muszę załatwić w urzędzie komunikacyjnym któremu podlega kupujący,ja w sumie tylko potrzebuję pieczątki z urzędu komunikacji na umowie kupna sprzedaży że auto zostało przerejestrowane ponieważ takową umowę kupna-sprzedaży muszę przedłożyć ubezpieczycielowi w celu pokrycia różnicy między ich wyceną a kosztem sprzedaży samochodu,prosiłbym o pomoc jak taką sprawę załatwić najszybciej i bezproblemowo.