Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Opinie o Allianz AC+ OC

Edzio.king
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Kończy mi się ubezpieczenie i zastanawiam się o zmianie ubezpieczyciela, bo Hestia po szkodzie zażyczyła sobie sumę która mnie po prostu przerasta.

Jak to z nimi jest jeśli chodzi o wypłacenie szkód?

Po raz kolejny napiszę że z TU jest jak z firmami telekomunikacyjnymi ilu klientów tyle opinii zawsze znajdzie się taki co mu nic nie pasuje lecz następnemu odpowiada wszystko nie ma reguły pozostaje ewentualne czytanie ogólnych warunków umowy przed zawarciem polisy dotyczy AC bo OC to wiadomo .....

Właśnie często dostępne są warunki OC gdzie można poczytać a z AC bywają problemy, ale dzięki za wpis. Nie wiele piszę o Allianz a szkoda. Myślałem o Link4 ale jak sobie tu o nich poczytałem to oczy mi się szeroko otwarły.

ergo HESTIA

Miałem zgłoszoną szkode i spużnilem się 3dni z zapłaceniem składki za polise AC. Po 30dniach zapytałem dzwoniąc na infolinie co do wypłacenia mi odzkodowania i uslyszałem od konsultanta że muszę zapłacić zaległą rate przesłac xero dowód wpłaty i likwidator zmieni tok postępowania że wszystko będzie wypłacone.

Przeprosilem za to że zaniedbałem z mojej strony zapłate raty informując aby podać tą info likwidatorowi + załączyłem xero i przesłałem przez e-kąto informując że spowodowane opużnienie było moim czasowym pobytem poza krajem.Po trzech dniach

dostałem wiadomość że odmówiono mi wypłacenia odszkodowania i w ciągu 7dni mogę odwołać się do sądu .

Proszę o jakąś pomoc

Edzio.king wrote:

Właśnie często dostępne są warunki OC gdzie można poczytać a z AC bywają problemy, ale dzięki za wpis. Nie wiele piszę o Allianz a szkoda. Myślałem o Link4 ale jak sobie tu o nich poczytałem to oczy mi się szeroko otwarły.

Allianz raczej ma dobra opinię ja osobiście mogę polecić PZM bądź Compense ponieważ z tymi firmami współpracuje