Pracuje jako przedstawiciel handlowy w duzej korporacji (ok 1000 pracownikow). Dnia 24.09 b.r uleglem wypadkowi spadajac z regalu (ok. 2,5m wys.) na nadgarstek. Wypadek zdazyl sie w magazynie naszego dystrybutora. Doznalem powaznego urazu zlamania ze zwichnieciem i przemieszczeniem co skutkowalo operacja. Obecnie przebywam na zwolnieniu lekarskim. W firmie zostal sporzadzony protokol wypadkowy, ktory przyslano mi do podpisu. To co interesuje mnie najbardziej ... w protokole zdarzenie zostalo uznane jako wypadek przy pracy wiec naleza mi sie wszystkie swiadczenia zasilkowe, jest jednak jedno "ale" : cala wina zostala wskazana na mnie jako niewlasciwe zachowanie mojej osoby (z czym nie do konca sie zgadzam). Z tego co slyszalem moge miec problemy z uzyskaniem odszkodowania od zusu. Czy to prawda? Czy jesli firma uznala wypadek przy pracy zus moze odmowic wyplaty odszkodowania ?? czy moge sie odwolywac od ich decyzji i jakie sa szanse ?? dodam tylko ze musze szybko podpisac protokol ale nie zgadzam sie z nim w 100% gdyz firma nalega.
Gdyby ktos potrzebowal wiecej info moge wyslac na maila cale moje zeznanie gdzie wszystko jest opisane dokladnie.
Prosze o fachowa porade.
Pzdr