krasz Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 2 lata temu tato mój złamał rękę przewracając się na oblodzonym i zniszczonym chodniku. Chcielibyśmy wystąpić o odszkodowanie do dyrekcji dróg i mostów. W związku z tym mam parę pytań. Jak długi jest okres zanim sprawa się przedawni? Jakie dokumenty trzeba złożyć? A może ktoś z forumowiczów pomoże napisać wniosek? Za pomoc z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynoj Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Witam. Trzy lata, Dokumentów jest mnóstwo - począwszy od wszelkich zaświadczeń od lekarza, rehabilitacji, faktur, rachunków za leki, zabiegi itp itd Jak długo trwało leczenie było skomplikowane, uciążliwe? Ojciec pracował? Z pracy miał płacone 100 % pensji? PS. jesteście pewni, ze zobowiązanym do naprawienia szkody jest dyrekcja dróg i mostów? To gdzie ten chodnik był?Może inni forumowicze mnie poprawią lub coś dopiszą? Człowiek uczy się codziennie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasz Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Chodnik był zniszczony, dziurawy i nie odśnieżony. Za porządek i remont chodnika odpowiada dyrekcja dróg i mostów. Złożyliśmy pismo informujące, że będziemy domagać się odszkodowania i oni je przyjęli. Problem jest w tym, że nie posiadamy faktur za rehabilitacje wizyty u lekarza dojazdy itp. Czy da się coś osiągnąć czy może lepiej odpuścić? P.S. Ojciec nie pracuje, ale jest właścicielem firmy, która przez okres rehabilitacji normalnie funkcjonowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anieka0206 Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 ale dokumenty medyczne potwierdzające obrażenia ciała , posiadacie,tak?odnośnie kosztów leczenia możecie dołączyć oświadczenie w , którym podacie , ile i za co, płaciliście , ew. może da sie uzyskać zaświadczenia z ośrodka Rehabilitacyjnego o opłatach za zabiegi jakie były wykonywane Twojemu Tacie, bo rozumiem , że były one płatne, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasz Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Rehabilitacje były i płatne i na fundusz zdrowia. Ale jak pisałem wcześniej rachunków nie posiadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi