seba51a Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Moje pytanie dotyczy, ile % mogę oczekiwać od Varty za zerwany mięsień krzyżowy i czy mogę ubiegać się o odszkodowanie z NNW,; OC - nogę skręciłem przy wysiadaniu z auta - jeśli tak to od czego mam zacząć. Za każdą poradę dziękuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1661348212 Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Z nnw tak, z oc nie. A ile Ci się należy to to ustalą na komisji albo na podstawie dokumentacji, które przedstawisz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pomocnik Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 z nnw mozesz wystarczy przeslac dokumentacje lekarska i opisac sytuacje oc jest to ubezpieczenie cywilne wiec nie mozesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba51a Posted November 9, 2009 Author Share Posted November 9, 2009 Więc jeżeli chodzi o NNW to od czego mam zacząć, dzwonić do ubezpieczyciela - mam nadzieję, że mi podpowiedzą gdzie mam się zgłosić.Ps. Jestem również grupowo ubezpieczony w pracy (VARTA) i dziś dostałem decyzję - 15% uszczerbku na zdrowiu. Jak radzicie w tej sprawie: czy to uczciwe odszkodowanie czy mam się odwołać i walczyć o więcej. Ponadto Varta nie wypłaciła mi za trzy dniowy pobyt w szpitalu gdyż byłem po 180 dniach od wypadku (w umowie jest gdzieś zapis, że od wypadku nie może upłynąć więcej niż właśnie wspomniane 180dni). W tej sprawie chciałbym się odwołać, ponieważ 60 dni to czas oczekiwania na rezonans oraz oczekiwanie na zabieg - miejsce w szpitalu (tak bardzo ogólnie) - czy to odwołanie ma sens, a może z góry jest skazane na porażkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1661348212 Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Od czego tu się odwoływać jeśli jeszcze nie znasz kwot ? Zresztą te ubezpieczenia chronią OWU w których masz wszystko jasno wyjaśnione. Założenie, z góry, że ktoś Cię oszuka jest błędnym spojrzeniem na sprawę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba51a Posted November 10, 2009 Author Share Posted November 10, 2009 Dalback - może ja nieczytelnie piszę lub Ty źle czytasz.W sprawie odwołania to piszę już o przyznanych 15%, a kwota jest zależna od wysokości ubezpieczenia co przekłada się na wartość 1%. Więc pytam Was czy te już przyznane 15% jest uczciwe czy też można dostać więcej - może ktoś ma doświadczenie.Inne odwołanie to w sprawie 180 dni które minęło od dnia wypadku do dnia pobytu w szpitalu - tu decyzję dostałem na nie. Szczegóły wyżej nie będę powielał tego co już napisałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkoda Posted July 15, 2011 Share Posted July 15, 2011 seba51a wrote:Dalback - może ja nieczytelnie piszę lub Ty źle czytasz.W sprawie odwołania to piszę już o przyznanych 15%, a kwota jest zależna od wysokości ubezpieczenia co przekłada się na wartość 1%. Więc pytam Was czy te już przyznane 15% jest uczciwe czy też można dostać więcej - może ktoś ma doświadczenie.Inne odwołanie to w sprawie 180 dni które minęło od dnia wypadku do dnia pobytu w szpitalu - tu decyzję dostałem na nie. Szczegóły wyżej nie będę powielał tego co już napisałem.1) Nie sposób określić czy owe 15% jest przyznane rzetelnie nie znając, nie widząc dokumentacji medycznej i Pana stanu nogi po leczeniu- zresztą ocenia ją lekarz orzecznik. Co do tabel można zerknąc do rozporządzenia. Należy również wystąpić o doręczenia decyzji na piśmie i tabeli oceny na podstyawie której orzeczono taki, a nie inny procentowo trwały uszczerbek na zdrowiu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts