kendy86 Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 WITAM WSZYSTKICH mam pytanie czy mają państwo wiedzę czy w wypadku gdy ukradziono mi autoa ja podczas skąłdania wszystkich dokumentów do firmy ubezpieczeniowej w celu wypałty stwierdziłem ze nie posiadam karty pojazdu ,bo prawdopodobnie gdzieś mi się zapodziała - czy w takim wypadku firma ma prawo odmówić mi wypłaty lub obniżenia jej ? czytałem umowę i jest napisane że Generali uzależnia wypłatę od dostarczenia kompletu dokumetów w tym karty pojazdu której ja nie posiadam bardzo prosze o pomoc z góry dzięuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1661348212 Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 To jeżeli dobrze czytałeś to powinieneś zauważyć, że w umowie jest napisane "o ile została wydana". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kendy86 Posted November 12, 2009 Author Share Posted November 12, 2009 ale ja miałem wydaną kartę pojazdu - tylko po prostu gdzieś mi się zapodziała !!! ale przecież nie jest to dokument typu dowód rejestracyjny czy pilot do kluczyka wiec mam nadzieję że będzie ok - jeśli będą jakieś problemy do bez wahania zgłaszam sprawę do sądu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1661348212 Posted November 15, 2009 Share Posted November 15, 2009 Jeżeli została wydana, a jej nie posiadasz może być problem. Kwestia jest taka czy przy wykupie polisy została taka informacją dodana, że posiadasz kartę pojazdu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts