jolak79 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 witam,ponad 2 lata temu miałam wypadek samochodowy jako pasażer. wina oczywiście po stronie drugiego samochodu, nie ustąpił pierwszeństwa.wezwana karetka zawiozła mnie do szpitala, jednak tam nie stwierdzono niczego szczególnego i wypuszczono mnie do domu.po ponad 1,5 roku od wypadku zaczął mnie boleć kręgosłup z promieniowaniem do głowy (bóle głowy). czy w takim wypadku mam prawo do odszkodowania i jakie dokumenty muszę przedstawić i gdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Co do zasady ma Pani prawo do zadośćuczynienia, ale musi Pani wykazać, że rozstrój zdrowia, który nastąpił w chwili obecnej jest konsekwencją wypadku, a nie np. innego zdarzenia, czy wynikiem pracy. Ubezpieczyciel będzie taką sprawę badał bardzo dokładnie i szczegółowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi