Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

uszczerbek na zdrowiu ZUS-5%, ubezpieczyciel - 1%

KOCIAK
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM!

30.06.2009 MIAŁAM WYPADEK W PRACY FIRMA Z UBEZPUECZENIA GRUPOWEGO BEZ WEZWANIA MNIE NA KOMISJĘ OŻEKŁA 1% USZCZERBKU NA ZDROWIU. dZISIAJ MIAŁAM WEZWANIE Z ZUS DO LEKARZA ORZECZNIKA KTÓRY PRZYZNAŁ MI 5%. cZY MOGĘ DOMAGAĆ SIĘ PODWYŻSZENIA USZCZERBKU OD FIRMY MNIE UBEZPIECZAJĄCEJ OD NIESZCZĘŚLIWYCH WYPADKÓW?

Doznałam wypadku w pracy. Złamałam drugi palec u nogi i byłam 6 tyg. na chorobowym, dzisiaj byłam wezwana do ZUS gdzie orzecznik stwierdził brak powikłań po wypadku i orzekł 0% ,bo podobno za samo złamanie nic się nie należy tylko gdy są powikłania po złamaniu .Proszę o pomoc czy faktycznie jest to prawda ? czy mogę się odwoływać od tej decyzji czy dać sobie spokój.

jola5 wrote:

Doznałam wypadku w pracy. Złamałam drugi palec u nogi i byłam 6 tyg. na chorobowym, dzisiaj byłam wezwana do ZUS gdzie orzecznik stwierdził brak powikłań po wypadku i orzekł 0% ,bo podobno za samo złamanie nic się nie należy tylko gdy są powikłania po złamaniu .Proszę o pomoc czy faktycznie jest to prawda ? czy mogę się odwoływać od tej decyzji czy dać sobie spokój.