grador Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 Witam.Bardzo proszę o radę.Starszy pan, który miał wieloodłamowe, przykrętarzowe złamanie kości udowej i miał operację zespolenia tej kości 23 XI został, praktycznie bez rehabilitacji, wypisany ze szpitala do domu. Jako że jest osobą samotną, żyje dzięki opiece sąsiadów.. Jako sąsiadka starałam się umieścić go czsowo w ośrodku opiekuńczo-rehabilitacyjnym, ale tam obowiązują kilkumiesięczne terminy oczekiwania.. Lekarz pierwszego kontaktu wypisał, na CITO, skierowanie na rehabilitacje domową, ale trzaba czekać na nią MIESIĄCAMI!!! A ten pan nie może samodzielnie nawet usiąść na łóżku, bez rehabilitacji osłabnie i zdrowa noga takze odmówi posłuszeństwa.. Sytuacja rozpaczliwa.Czy ktoś może coś doradzić??? Myślimy o poproszeniu prywatnie rehabilitanta na chociaż kilka sesji, by pokazał jak ćwiczyć i jak próbować z łóżka sięgnąć do balkonika..Czy ktos moze zna dobrego rehabilitanta, którego można by o to poprosić (odpłatnie, ale by nie "zdarł skóry")?Wrocław. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polamana Kaska Posted December 9, 2009 Share Posted December 9, 2009 Hej, Dziwne, że przy skierowaniu na rehabilitację na cito proponują kilkumiesięczne oczekiwanie. O ile wiem, w takiej sytuacji ośrodek musi przyjąć i tyle. Spróbuj powalczyć.Jeśli chodzi o rehabilitację we Wrocławiu, możesz odpłatnie spróbować na Teatralnej (http://www.spa.wroc.pl/?page=kontakt&lg=pl). Mogę dać też namiar na rehabilitanta, który pokaże zestaw ćwiczeń - napisz, czy interesuje Cię taka opcja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts